Υποψήφιος Πάρεδρος στο Ψάρι ο Τάσος Κων. Κωνσταντόπουλος

Ανοιχτή Επιστολή προς Ψαραίες & Ψαραίους

 

                                                                 Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2019

 

Αγαπητοί πατριώτες

 

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, στις 19 Μαΐου 2019, θα γίνουν, εκτός από τις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο και οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές καθώς και οι Τοπικές, αυτές δηλαδή που θα αναδείξουν τους Παρέδρους των Κοινοτήτων. Το Ψάρι, ανήκει στην κατηγορία των Κοινοτήτων με λιγότερους από 300 κατοίκους (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) και συνεπώς, βάσει της κείμενης νομοθεσίας εκλέγει έναν Πάρεδρο, δηλαδή θα έχει μονομελές συμβούλιο.

          Σε αυτές τις Τοπικές εκλογές που αφορούν και το χωριό μας, το Ψάρι, θα είμαι υποψήφιος για Πάρεδρος.

          Γνωρίζω τα προβλήματα του χωριού μας και είμαι σε θέση να υπηρετήσω το κοινό καλό, έχω την διάθεση και τον χρόνο (συνταξιοδοτήθηκα σχετικά πρόσφατα) για να εργαστώ για αυτά που όλοι μας αγαπάμε. Είναι αδύνατο όμως να εργαστεί μόνος του κανείς και να έχει αποτελέσματα, αν, δεν έχει δίπλα του συμπαραστάτες όλους και όλες εσάς.

          Σας ζητώ, σε αυτές τις Τοπικές εκλογές να με τιμήσετε με την ψήφο σας και να με εκλέξετε Πάρεδρο του Ψαρίου. Από κοινού όμως θα συνεργαστούμε για να λύσουμε προβλήματα που χρονίζουν, όπως το νερό για παράδειγμα, αλλά και για όσα ακόμα υπάρχουν, όπως η συλλογή των σκουπιδιών, ο καθαρισμός των χώρων της Κοινότητας (δρόμοι κ.α.), η ανάδειξη του πηγαδιού της Αδελφότητας όπως και η βρύση Μπουσμπούνα με το δικό της πηγάδι. Κοντά σε αυτά έχουμε επίσης τις ξεχασμένες βρύσες μας, αυτές του Κουριαλού, του Κρεϊμάδε και του Αποστόλη, αλλά και την μακρινότερη, αυτήν του Κρεφτώχου. Όλες αυτές οι βρύσες, είναι η δική μας πολιτιστική κληρονομιά, τα δικά μας μνημεία, αυτά που ο παππούς μας, ο πατέρας μας, ο προπάππους μας, ο συγγενής μας, ο γείτονάς μας, ο κάθε συμπατριώτης μας, έσκυψε και ήπιε νερό, ξεκουράστηκε, η γιαγιά μας, η μάνα μας, η γειτόνισσα, έπλυνε σε αυτές και στα πηγάδια τους τις μπατανίες, τα ρούχα της οικογένειας.

          Όπως όλοι μας πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από την Αδελφότητα, η αλλαγή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης της. Σπουδαίο το έργο αυτό για το χωριό μας όταν θα γίνει, και πρέπει να εργαστούμε σαν μιά γροθιά όλοι μας για την υλοποίησή του.

          Από το 2017 μέχρι και σήμερα, τον περισσότερο χρόνο μου (10-11 μήνες περίπου) κατ’ έτος, τον περνάω στο χωριό. Το γνωρίζετε οι περισσότεροι αυτό. Αυτός, είναι ακόμα ένας λόγος, η πολύμηνη συνεχής παραμονή μου στο χωριό, που με ώθησε να υπηρετήσω το Ψάρι και από την θέση του Παρέδρου.

          Γνωρίζω ότι και άλλοι πατριώτες θα θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του Παρέδρου. Αυτό είναι θετικό για το χωριό μας, και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το δω ανταγωνιστικά. Ότι είμαι εγώ είναι και οι αγαπητοί πατριώτες που θα ζητήσουν την ψήφο σας. Όλοι μας πιστεύουμε θαρρώ τα ίδια πράγματα, όλους μας διακατέχει η αγάπη για το μονάκριβο χωριό μας.

          Όπως τώρα, έτσι και την επόμενη ημέρα των εκλογών, από κοινού θα δουλέψουμε για το χωριό μας.

 

Με εκτίμηση

 

 

 

 

Αναστάσιος Κων. Κωνσταντόπουλος