Εκλογικά 3 - Εκλογές στην Γορτυνία

Στα δημοτικά προεκλογικά πράγματα της Γορτυνίας, όλα κυλούν ομαλά. Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχουν δείξει για την θέση του Δημάρχου, ο κύριος Μιλτιάδης Λύτρας (Σταυροδρόμι), ο κύριος Κούλης (Λαγκάδια) και ο κύριος Πέτρος Ζούνης (Τρόπαια). Φυσικά και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κύριος Γιάννης Γιαννόπουλος. Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνει η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψήφιο Δήμαρχο.

Από τους υποψήφιους Δημάρχους (πλην Γιαννόπουλου), τόσο ο κύριος Λύτρας όσο και ο κύριος Ζούνης, έχουν καλύτερη τύχη να προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο, απ’ ό,τι ο κύριος Κούλης. Ας σημειωθεί ότι ο τελευταίος, πλαισιώνεται (όπως ακούγεται) από μερικούς καποδιστριακούς Δημάρχους της αρχαίας εποχής.

Η μέχρι τώρα, ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Γορτυνίας, δεν έχει ακουστεί στα προεκλογικά δρώμενα. Ίσως να ακολουθήσει και αυτή (όσοι τουλάχιστον έμειναν πιστοί στην ανυπαρξία της) την παράταξη του κυρίου Κούλη.

Φαινομενικά, η παράταξη του κυρίου Κούλη αποκτά ιδιαίτερη δυναμική. Αλλά τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και εργάζονται υπέρ των αδυνάτων.

Καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Ηραιάτη κυρίου Διονύση Παρασκευόπουλου (Πυρρή), ο οποίος έχει διαχωρίσει την θέση του από τον νυν Δήμαρχο κύριο Γιαννόπουλο. Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει καταλήξει κάπου ή αν το έχει κάνει, δεν έχει ανακοινωθεί.

Μέχρι και σήμερα, την Ηραία εκπροσωπούσε επάξια, τόσο ο κύριος Παρασκευόπουλος, αλλά και ο κύριος Τσιούλος (Κακουραίικα), οι μόνοι δηλαδή άξιοι λόγου δημοτικοί σύμβουλοι της Ηραίας. Όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Αποστολόπουλου (Τουθόα) ήσαν εντελώς ανύπαρκτοι. Συμβαίνουν αυτά με τις εκλογές, δεν πρέπει να έχουμε παράπονα.

Όσο για τα Τοπικά, τα δικά μας, οι υποψήφιοι του χωριού μας, όσοι και αν είναι (1,2,3 κ.α) θα βρίσκονται σε ένα ψηφοδέλτιο και εκείνος που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους θα εκλεγεί Πάρεδρος. Αυτό είναι καλό, διότι αποδεσμεύεται το τοπικό συμβούλιο από έναν οποιοδήποτε δημοτικό συνδυασμό.

Αυτά είναι τα νέα που μέχρι τώρα γνωρίζουμε και τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Θα επανέλθουμε όταν θα έχουμε να πούμε νεώτερα.

 

 

 

 

Opsarion.gr