Υποψήφιοι Δήμαρχοι Γορτυνίας - Πέτρος Ζούνης & Γιάννης Φράγκος

Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε κάνει αναφορά στην καθαρή υποψηφιότητα του κυρίου Λύτρα για την θέση του Δημάρχου αφενός, και αφετέρου, στην ομιχλώδη και άνευ ουσίας «πρόσκληση» του κυρίου Αποστολόπουλου για ενότητα. Λέγοντας ενότητα ο κύριος Αποστολόπουλος, δεν ξέρει τι ακριβώς εννοεί, όμως στέγη κάτω από μία άλλη παράταξη που θα του εξασφαλίσει μία θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ασφαλώς την αναζητά.

Στο παρόν άρθρο μας θα μιλήσουμε για τις υποψηφιότητες του κυρίου Φράγκου (Λαϊκή Συσπείρωση) και του κυρίου Ζούνη.

Ο Ιωάννης Φράγκος, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος την τετραετία 2010-2014 αλλά όχι την πενταετία 2014-2019. Την πρώτη τετραετία η Λαϊκή Συσπείρωση εξέλεξε έναν υποψήφιο, την δεύτερη πενταετία κανέναν. Ίσως, τη δεύτερη πενταετία, που δεν εξελέγη, να πλήρωσε την οργή του δεσπότη μας, του κυρίου Ιερεμία, που κατά την τότε ορκωμοσία εξερράγη από το θράσος του Γιάννη Φράγκου να επικαλεστεί άρθρο του ελληνικού συντάγματος κατά το οποίο δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία ιερέων! Εκείνο το επεισόδιο που τάραξε το πανελλήνιο, μπορείτε να το θυμηθείτε ακολουθώντας το παρακάτω  link: https://www.youtube.com/watch?v=EH-V6Zkwx4w

Τώρα όμως, ο Γιάννης Φράγκος θα εκλεγεί, όχι επειδή απόκτησε την εύνοια του δεσπότη μας, αλλά διότι οι συνθήκες το απαιτούν. Αλλά και διότι, η Γορτυνία έχει ανάγκη από καθαρές παρουσίες στα δρώμενά της, όπως αυτή του Γιάννη Φράγκου. Μπορεί το ΚΚΕ (που εκπροσωπεί) να είναι και αυτό, όπως και τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα, παρωχημένο, όμως η δημόσια ζωή απαιτεί καθαρό λόγο πλέον αφού κουράστηκε από τον πλαστό, και ο Γιάννης ο Φράγκος έχει άποψη, παίρνει θέση, εκφράζεται ουσιαστικά, είναι ειλικρινής. Ανεξάρτητα από το πολιτικό πιστεύω του καθενός, αξίζει να εκπροσωπεί τον γορτύνιο δημότη στο κέντρο αποφάσεων ενός δημοτικού συμβουλίου.

Ο Πέτρος Ζούνης, είχε εκλεγεί την τετραετία 2010-2014 δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γιαννόπουλου. Σαν η πρώτη καλλικρατική αρχή τότε, από την θέση του και αυτός (του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου) παρέλαβε ένα χάος από τους ενοποιημένους καποδιστριακούς Δήμους. Είχε μία πολύ θετική πορεία και όταν έκλεισε ο κύκλος της, αποχώρησε. Την επόμενη πενταετία 2014-2019 στάθηκε έξω από τα γορτυνιακά δημοτικά πράγματα.

Τώρα, διακρίνοντας τις εν δυνάμει παρά φύσιν συμμαχίες του «αριστερού» τόξου με αυτό του «ακροδεξιού», αποφάσισε (και καλώς έπραξε) να ηγηθεί ενός δυναμικού συνδυασμού που θα αλλάξει και θα καθαρίσει τα λιμνάζοντα ύδατα του βάλτου. Δεν είναι εύκολος ο ρόλος που έχει αναλάβει, το κατεστημένο μπορεί να πνέει τα ολίσθια, αλλά για τον λόγο αυτό, είναι σκληρά γαντζωμένο από τις καρέκλες που θέλει να κερδίσει για ακόμα μία φορά. Όμως, ο Πέτρος Ζούνης, έχει την ικανότητα και την διάθεση, να διοικήσει τον Δήμο με έναν τρόπο που ταιριάζει σε ελεύθερους πολίτες και όχι σκλάβους πελατειακών σχέσεων. Το πελατειακό αλισβερίσι, κατάλοιπο του ραγιαδισμού, μπορεί να ελκύει ακόμα αδύναμους ανθρώπους που αναζητούν προστάτες μη μπορώντας οι ίδιοι να πορευθούν στην ζωή τους ελεύθερα, ή φοβούμενοι να αρπάξουν την ζωή τους και να την κουμαντάρουν, όμως όλο αυτό το δούναι και λαβείν βρίσκεται σε κατάσταση πτώσης. Και όταν το καράβι βουλιάζει όλα τα ποντίκια «αριστερά και ακροδεξιά» ενώνουν τις δυνάμεις τους μήπως και γλιτώσουν τον πνιγμό. Αλλά γλυτώνει κανείς από την Ειμαρμένη;

Ο Πέτρος Ζούνης, θα είναι ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας. Η απλή αναλογική, ένα μεγάλο εργαλείο της Δημοκρατίας, μπορεί να του δώσει τις δυνατότητες να συνεργαστεί με ανθρώπους άξιους έξω από κάθε κομματική σκοπιμότητα για την προκοπή του γορτυνιακού χώρου. Η απλή αναλογική, απαιτεί και πολίτες με αρχές, απαιτεί και καθαρή πολιτική. Στην Ελλάδα, η πολιτική, ουσιαστικά είναι άγνωστη λέξη και συνδέεται άμεσα με την κομματοκρατία. Τον στρεβλό της ρόλο ο Πέτρος Ζούνης, μπορεί να τον διορθώσει. Χωρίς να ηθικολογεί, είναι άνθρωπος ηθικός, δεν ασχολείται με το παράλογο διότι είναι άνθρωπος λογικός, δεν το παίζει Μεσσίας διότι είναι ταπεινός.  

Σε επόμενο άρθρο μας θα κλείσουμε την παρουσίαση των υποψηφίων Δημάρχων στην Γορτυνία με τους κυρίους Κούλη και Γιάννη Γιαννόπουλο (Δήμαρχο). Αν στο μέλλον προκύψει και άλλος υποψήφιος, φυσικά θα μιλήσουμε και γι’ αυτόν, χάριν της καλής ενημέρωσης των αναγνωστών αυτής της Σελίδας.  

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος