Υποψήφιος Κώστας Κουντάνης - Σύμπραξη Στ. Κούλη & Απ. Αποστολόπουλου ...!

Προεκλογικές εξελίξεις στο κυνήγι του Δήμου Γορτυνίας. Ο αναζητητής στέγης κύριος Απόστολος Αποστολόπουλος (Γορτυνιακή Συμπαράταξη) την βρήκε τελικά (αναμενόμενο ήταν εξάλλου) και θα δώσει και πάλι το παρών υπό τον υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Στάθη Κούλη. Παρ’ ότι, όπως από κοινού ανακοινώνουν, τους χωρίζουν ιδεολογικές διαφορές, τις παραμερίζουν για το καλό της Γορτυνίας, για να πάει μπροστά. Λέγοντας πολιτικές διαφορές, εννοούν, ο μέν πρώτος το ΠΑΣΟΚ (αν δεν κάνω λάθος) ο δε δεύτερος τους ΑΝ.ΕΛ, με τους οποίους μάλιστα ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Αρκαδία.

Όμως, οι εξελίξεις συνεχίζονται. Ο κύριος Γιώργος Παπαηλιού, κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. στην Αρκαδία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, θα είναι υποψήφιος για την δημαρχία, αλλά ακομμάτιστος! Μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει ότι ο Στάθης Κούλης μπορεί να στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Το πραγματικό ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται στον κύριο Κώστα Κουντάνη (Κόκο). Και αυτός ανακοίνωσε ότι κατέρχεται στις εκλογές με δικό του και ισχυρό συνδυασμό. Ο Κώστας Κουντάνης, ήταν για αρκετά χρόνια Κοινοτάρχης Νυμφασίας και στην συνέχεια Δήμαρχος Βυτίνας με τον νόμο Καποδίστρια. Έχει να δείξει σημαντικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας του, ίσως το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο που πέτυχε άλλος Δήμαρχος στην Αρκαδία. Είναι πρώην στρατιωτικός, παραιτήθηκε την περίοδο της χούντας και έκτοτε ιδιωτεύει, συνταξιούχος σήμερα. Οργάνωσε και φιλοξένησε στο Μαίναλο (Ρούχους) το καλύτερο φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Αρκαδία (Φεστιβάλ Μαινάλου). Προσπάθησε να κάνει το Μαίναλο ένα τεράστιο πάρκο αλλά δεν τα κατάφερε. Όμοροι παραμαινάλιοι Δήμοι δεν θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του για το μεγάλο έργο.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του Κώστα Κουντάνη, θα παραθέσουμε εδώ έναν μικρό διάλογο μεταξύ αυτού και ενός αρμόδιου υπουργού (την περίοδο της δημαρχίας του) που άκουσε ο γράφων μιάς και εντελώς τυχαία βρέθηκε στην συγκεκριμένη ομήγυρη. Ο λόγος είχε να κάνει με το Ξενία Βυτίνας που όπως οι περισσότεροι βλέπετε όταν περνάτε από αυτό, έχει κυριολεκτικά ρημάξει. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Βυτίνας αλλά η ιδιοκτησία του ανήκει σε κάποιο ψυχιατρείο (αν τα θυμόμαστε και καλά τα πράγματα). Μιλούσε ακατάπαυστα ο υπουργός και δεν έλεγε τίποτε, όπως γίνεται άλλωστε με τους πολιτικούς, οπότε, σε μία στιγμιαία παύση του υπουργού για να πάρει ανάσα και να συνεχίσει να μην λέει τίποτε, πετάγεται ο κ. Κουντάνης και του λέει: μια ερώτηση κύριε υπουργέ θέλω να κάνω. Απόρησε ο υπουργός με το θράσος του ατημέλητα ντυμένου πολίτη και τον ρώτησε εκνευρισμένος: εσύ ποιος είσαι; Εγώ είμαι ο Δήμαρχος Βυτίνας και τώρα στέκεστε στον φιλόξενο χώρο μας. Πάλι εκνευρισμένος ο υπουργός, τον ανέχτηκε λέγοντας του: λέγε γρήγορα, τι θέλεις; Δύο λέξεις κύριε υπουργέ, μόνο, Ξενία Βυτίνας! Δεν στο δίνω, απάντησε γρήγορα και κοφτά ο υπουργός. Γιατί δεν μας το δίνεις; Της μάνας σου είναι και το κληρονόμησες; Ρώτησε ο κ. Κουντάνης τον υπουργό, που καθώς βιαστικά έφευγε από την ομήγυρη δεν έδωσε απάντηση. 

Για να επανέλθουμε όμως, όπως μέχρι τώρα έχει η προεκλογική κατάσταση, θα έχουμε τους εξής υποψηφίους Δημάρχους στην Γορτυνία, και όταν θα πάμε στην κάλπη προφανώς θα ψηφίσουμε έναν από αυτούς.

Πέτρος Ζούνης - 10
Γιάννης Γιαννόπουλος - 10
Μιλτιάδης Λύτρας - 5
Γιάννης Φράγκος - 2
Κώστας Κουντάνης - 2
Γιώργος Παπαηλιού - 2
Στάθης Κούλης - 2

Η σειρά που τους τοποθετήσαμε δεν είναι τυχαία. Αν και δεν είμαστε ειδικοί στα εκλογικά θέματα, πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η σειρά κατάταξης την πρώτη Κυριακή. Οι αριθμοί αντιστοιχούν στις έδρες του κάθε συνδυασμού (εκτίμησή μας).

Με το σημερινό άρθρο ολοκληρώσαμε την παρουσίαση όλων των συνδυασμών και όλων των υποψηφίων Δημάρχων. Σημασία έχει, την επόμενη ημέρα των εκλογών όλες αυτές οι παρατάξεις (που χωρίζουν και δεν ενώνουν) να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό της Γορτυνίας, όπως συνεχώς υποστηρίζουν. Ανεξάρτητα ποιος θα είναι πρώτος. Η «αμερικανιά»: «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα», ευχόμαστε να μην βρει για ακόμα μία φορά έδαφος στα γορτυνιακά δρώμενα.

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook