Η Σελίδα μας Απρίλιο και Μάϊο δεν θα κάνει δημοσιεύσεις ...

Προ δύο περίπου εβδομάδων, γράφαμε για την δίμηνη σχεδόν υπολειτουργία που θα έχει η Σελίδα μας λόγω διακοπών, και δεν θα δημοσιεύσει τίποτε, πλήν ίσως ελαχίστων και σημαντικών κατά την κρίση μας θεμάτων. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται κοινωνικά θέματα, ούτε προεκλογικά απ’ όπου και αν προέρχονται, ούτε ακόμα και ανακοινώσεις από την Αδελφότητα ή από όποιον άλλο φορέα επίσημο ή ανεπίσημο.

Μέχρι και την Κυριακή το βράδυ 31 Μαρτίου 2019, θα περιμένουμε (αν το επιθυμούν φυσικά) δελτία από τους υποψήφιους πατριώτες μας στις επερχόμενες δημοτικές και τοπικές εκλογές, δηλαδή, από τον Κώστα Μαρ. Πανουσόπουλο και την Μαρία Δημ. Γκιώνη. Ο Κώστας Πανουσόπουλος σε παλαιότερη τηλεφωνική μας συζήτηση, μας είχε πει ότι θα έστελνε επιστολή προς τους Ψαραίους για την υποψηφιότητά του, μας είχε διευκρινίσει μάλιστα ότι, θα την έστελνε τις παραμονές των εκλογών. Επειδή όμως ο διαχειριστής της Σελίδας θα βρίσκεται μάλλον εκτός δικτύων (τουλάχιστον τον περισσότερο καιρό) και επειδή θέλει να είναι συνεπής σε ότι συζητά με πατριώτες, παρακαλεί τον Κώστα Μαρ. Πανουσόπουλο, να δώσει προς δημοσίευση την επιστολή του μέχρι των ανωτέρω ημερομηνία. Αν διαβάζει την Σελίδα η Μαρία Δημ. Γκιώνη και επιθυμεί να απευθυνθεί προς τους πατριώτες μέσω αυτής, για την κάθοδό της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ισχύουν και γι’ αυτήν όσα και για τον Κώστα Μαρ. Πανουσόπουλο. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο τρίτος υποψήφιος πατριώτης μας (για το τοπικό συμβούλιο) Τάσος Κων. Κωνσταντόπουλος, εδώ και ένα περίπου μήνα μας έχει δώσει και έχουμε δημοσιεύσει την επιστολή του.

Αυτά περί εκλογών και μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν δεν θα ασχοληθούμε πάλι με αυτές.

Στο μεσοδιάστημα των δύο μηνών (Απρίλιος και Μάϊος), μάλλον θα εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του γράφοντος για την Αρκαδία. Αυτό έχει να κάνει με το Ψάρι, είναι ήδη στο τυπογραφείο και περιμένει την σειρά του, φέρει δε τον τίτλο:

Ψάρι Ηραίας Αρκαδίας
Πηγές Γραπτές
Επί του χάρτου & επί του εδάφους

Για τις επείγουσες ανάγκες (βιβλιοθήκες κτλ.) αλλά και για την έγκαιρη ενημέρωση αυτών[1] που θα παρουσιάσουν το βιβλίο όταν εκδοθεί, λίγα αντίτυπα του βιβλίου θα σταλούν κατά το τέλος αυτής της εβδομάδας στους παραλήπτες τους.

Τα υπόλοιπα βιβλία που και αυτά έχουν ολοκληρωθεί αλλά βρίσκονται στο στάδιο των διορθώσεων και της επιμέλειας, φέρουν τους τίτλους, το μέν δεύτερο:

Ο Φύλακας
της Αρχαίας Ηραίας & οι Απόκρυφες πόλεις της

Πρόκειται περί ενός ιστορικού μυθιστορήματος (δεν είναι απόλυτος ο όρος) και στο οποίο ο Φύλακας θέτει με απόλυτη ακρίβεια όλες τις αρχαίες πόλεις της Ηραίας στον χώρο (χαμένες και άγνωστες για τους ιστορικούς), περιγράφει την ζωή σε αυτές, και όσα ακόμα έχει δει και έχει ζήσει στο διάβα των αιώνων!

Και το τρίτο φέρει τον τίτλο:

Πού είναι η Αρκαδία;

Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας, αναζητά την Αρκαδία, εποχούμενος ή πεζοπορώντας, κοιμάται στο σπίτι του στο χωριό, κοιμάται όμως και έξω, στα ψηλά βουνά, δίπλα σε ποτάμια, πεζοπορεί, αφουγκράζεται, παρατηρεί, ξεδιψά από χαλασμένες βρύσες. Όλα αυτά μέσα από την βιωματική του εμπειρία κάνοντας μία μεγάλη αφαίρεση.  

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος[1] Σε επόμενο άρθρο μας που θα αφορά το βιβλίο αυτό, θα μιλήσουμε και για το ποιοι θα είναι οι εκλεκτοί΄/ες παρουσιαστές/στριες.

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook