Τριήμερο 25ης Μαρτίου 2019 σε Ψάρι & Παλούμπα Αρκαδίας - Video

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2019, αρκετοί πατριώτες βρέθηκαν στο Ψάρι, να ξεκουραστούν, να απολαύσουν τον καθαρό αέρα, να κάνουν όμορφους περιπάτους, να εκκλησιαστούν, και φυσικά να γιορτάσουν την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Σε όλα αυτά βοήθησε και ο γλυκός καιρός της εαρινής ισημερίας.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, μετά το πέρας της εκκλησίας, οι πατριώτες κατευθύνθηκαν στο Ηρώο των Πεσόντων και εψάλη μνημόσυνο υπέρ αυτών από τον εφημέριο της ενορίας παπά Κώστα (από Σέρβου). Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ψαραίων Γιώργος Β. Κωνσταντόπουλος, κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας το Δ.Σ. και τα μέλη αυτής.

Το σχετικό βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

***

Δύο ημέρες νωρίτερα, στις 23 Μαρτίου 2019, γιορτάστηκε η επέτειος της Επανάστασης του 1821 στο Παλούμπα Αρκαδίας, πατρίδα του Πλαπούτα και του Λιάκου Λιακόπουλου (σκοτώθηκε στην μάχη της Καρύταινας σε ηλικία 21 ετών). Μετά τον εκκλησιασμό και πριν καταλήξουν στο Μπέτσι (Αγιονέρι) όπου οι Ηραιάτες σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης, στην πλατεία του χωριού, δίπλα στον πύργο του Πλαπούτα, έγινε μία μικρή σε μάκρος εκδήλωση, με κατάθεση στεφάνων, παραδοσιακούς χορούς και κανονιές!

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις μικρή έκθεση βρισκόταν στον χώρο της πλατείας όπου υπήρχαν πολεμικά όπλα της Επανάστασης του 1821. Σε αυτήν δε, κάποιος φουστανελοφόρος, εξηγούσε στον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο και στον Αλέξη Λιακόπουλο τους τρόπους λειτουργίας των όπλων.

Το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση στο Παλούμπα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

***

Τα δυό αυτά όμορφα και ενημερωτικά βίντεο, τράβηξε και μας έστειλε για την δική σας καλή ενημέρωση, ο πατριώτης μας Γιώργος Θ. Κωνσταντόπουλος. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Και του χρόνου!

 

 

 

 

 

Opsarion.gr

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook