Μικρές ειδήσεις σχετικά με το Ψάρι

Μικρές ειδήσεις σχετικές με το Ψάρι

 

Η αλλαγή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, όπως δείχνουν τα πράγματα έστω και με αργούς ρυθμούς, προχωρά. Ίσως και την εβδομάδα που μας έρχεται να αρχίσουν οι εργασίες από την πηγή μας Βιζίτσι μέσω του αγροτικού δρόμου προς Λυκούρεση και από εκεί μέσω του Περιφερειακού (νομαρχιακού) δρόμου προς Ψάρι. Από την θέση «Κιβούρια» η καινούργια σωλήνωση θα συναντήσει στην θέση «Βορό» διασχίζοντας τον αγροτικό δρόμο, το ήδη υπάρχον δίκτυο.

Στο αυλάκι που θα σκάψει ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, θα προστεθεί και δεύτερος σωλήνας, που θα έρχεται από την πηγή «Χαλικόβρυση», αυτός δηλαδή που θα μεταφέρει το νερό του εξωτερικού δικτύου των οικισμών Λυσσαρέας, Παλούμπα, Σαρακίνι, Οχθίων και Κοκκινοράχης. Το παλιό δίκτυο για τους ανωτέρω οικισμούς, περνά από τον ξενώνα και κατευθύνεται προς τον αυχένα του βουνού σε δυτική κατεύθυνση. Δεν γνωρίζουμε ολόκληρη την διαδρομή που θα ακολουθήσει το δίκτυο αυτό με τα νέα δεδομένα.

Στα εκλογικά θέματα, ήδη έχουμε αναφέρει τους πατριώτες μας που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στην κάλπη της 26ης Μαιου 2019.  Ας τους αναφέρουμε πάλι όμως. Είναι οι Τάσος Κων. Κωνσταντόπουλος και Κώστας Μαρ. Πανουσόπουλος για το τοπικό συμβούλιο, δηλαδή την θέση του Πάρεδρου. Υποψήφια στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας θα είναι η Μαρία Δημ. Γκιώνη με τον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Μιλτιάδη Λύτρα.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, οι δύο υποψήφιοι πατριώτες μας για το τοπικό συμβούλιο, θα βρίσκονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι κάτω από την σφραγίδα δημοτικών συνδυασμών. Θα υπάρχει δηλαδή ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με τα ονόματά τους.

Ας ευχηθούμε και στους τρείς πατριώτες μας έναν καλό και τίμιο αγώνα, δίχως φανατισμούς και πολώσεις που δυστυχώς εμφανίζονται σε άλλους οικισμούς.

Από τους υποψήφιους Δημάρχους, μέχρι και σήμερα, συνδυασμό πλήρη έχει ανακοινώσει μόνο ο Μιλτιάδης Λύτρας. Είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων των υπολοίπων έξη (6) υποψηφίων Δημάρχων. Ίσως στο τέλος, ένας ή δύο από αυτούς να αποχωρήσουν από την διεκδίκηση του Δήμου αδυνατώντας να καταθέσουν ψηφοδέλτιο με τουλάχιστον 33 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Εν αναμονή λοιπόν.

Η σύμπραξη δύο δημοτικών παρατάξεων, αυτών των Στάθη Κούλη και Απ. Αποστολόπουλου, ξεκίνησε σαν η νικηφόρα παράταξη του αύριο, όμως τα πράγματα δείχνουν ότι ο δρόμος που επέλεξαν είναι αδιέξοδος. Οι κερδισμένοι μάλλον από την περίεργη αυτή σύμπραξη είναι σαφέστατα οι Μιλτιάδης Λύτρας, Πέτρος Ζούνης και Γιάννης Γιαννόπουλος. Υπομονή μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες!

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 19 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook