Μνημόσυνο για την Μαρία Θ. Κωνσταντοπούλου

Την Κυριακή το πρωί στις 12 Μαϊου, αμέσως μετά την θεία λειτουργία, στον ιερό ναό του Εσταυρωμένου στην πλατεία Αιγάλεω (στάση ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω), περίπου κατά τις 10.00 π.μ., θα τελεσθεί το 40ημερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της αγαπημένης μητέρας μου Μαρίας Κωνσταντοπούλου (συζύγου Θεοδώρου).

          Η εκλιπούσα Μαρία Θεοδ. Κωνσταντοπούλου, σύζυγος, μάνα, γιαγιά, πορεύτηκε στην ζωή της με καλοσύνη, με το χαμόγελο πάντοτε στα χείλη, διάγοντας βίο αξιοπρεπή, τόσο στις καλές, όσο και στις άσχημες στιγμές της ζωής. Η ζωή, περιέχει χαρά, λύπη, αυτές όμως οι εκφάνσεις της άλλωστε είναι που της προσδίδουν την ισορροπία, και μέσα σε αυτήν πορεύτηκε και η μητέρα μου.

          Μεγαλωμένη και αυτή στους πέτρινους, στους δύσκολους χρόνους για την πατρίδα μας, στάθηκε άξια στη ανηφοριά της ζωής, δίπλα στον σύζυγό της, δίπλα στους συνανθρώπους της, παρούσα πάντοτε στην κοινωνία, όχι μόνο αυτή της κατοικίας της, μα και αυτή του χωριού. Το Ψάρι, ήταν για την μητέρα μου κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό, ήταν οι άνθρωποί του, ο Αγιάννης, η γειτονιά, ήταν ο καθαρός αέρας και η φρεσκάδα του, ο κυματισμός των πουρναριών, η ανατολή που έλουζε την κάθε μέρα της.

          Το ξέρω, η μητέρα μου έκανε τον κύκλο της, και διακριτικά, δίχως να γίνει βάρος σε κανέναν μας, έκλεισε τα μάτια της για πάντα.

          Μας λείπει, στον σύζυγό της, σε μένα, στην νύφη της, στις εγγόνες της.

Καλά Ταξίδι μάνα

 

 

 

 

 

Γιώργος Θεόδ. Κωνσταντόπουλος