Δημήτρης Αν. Μαυραειδόπουλος

Δημήτρης Αναστασίου Μαυραειδόπουλος

Πριν από ένα-δυό μήνες, είχε πέσει στην αντίληψη μας το ιστολόγιο ενός πατριώτη και είχαμε γράψει λίγα λόγια γ’ αυτό, ήταν για εμάς μία ευχάριστη έκπληξη.

Από ένα τυχαίο γεγονός, από μία μικρή έρευνα που κάναμε με παλιά ενδεικτικά μαθητών από το σχολείο στο Ψάρι της 10ετίας 1947-1958, ήλθαμε μπροστά στο προσωπικό ιστολόγιο (blogspot) ενός ακόμα Ψαραίου πατριώτη μας, και ομολογουμένως βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ήταν, για εμάς, ακόμα μία ευχάριστη έκπληξη, η διαπίστωση, ότι, ο γείτονάς μας, ο συγγενής μας, ο πατριώτης μας, ο φίλος μας -μπορεί να είναι απλώς και ένας συμπολίτης μας-, φανερώνει και εκθέτει τον εαυτό του από μία άλλη σκοπιά, καταθέτοντας την άποψή του για την ζωή αυτού του τόπου. Και η κατάθεση αυτή γίνεται χωρίς κραυγές, είναι πολιτισμένη, δεν έχει μέσα της δείγματα φανατισμού, δεν είναι δογματική. «Στα συνοπτικά δημοσιεύματα μου δεν γράφω τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα, και οφείλω να ομολογήσω ότι κάποιοι άλλοι τα γράφουν καλλίτερα», μας πληροφορεί ο συγγραφέας (ο blogger έν προκειμένω) στην μαρκίζα της σελίδας του. Η φράση αυτή από μόνη της, μας δείχνει άνθρωπο σεμνό, άνθρωπο μη εγωκεντρικό, μας προδιαθέτει να τον διαβάσουμε. Και αυτό κάναμε, όχι όλα τα άρθρα του -είναι πολλά- αλλά αρκετά, ώστε να σχηματίσουμε μία γνώμη για την θέση του, απέναντι στα πράγματα που χαρακτηρίζουν την ελληνική πραγματικότητα.

Όλο το υλικό που υπάρχει στο προσωπικό του ιστολόγιο, προέρχεται από δημοσιεύσεις του στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο. Κοιτάζοντας το υλικό αυτό διαχρονικά, της τελευταίας 7ετίας όπως αναφέρει (2012-2019), εύκολα διακρίνεται η σταθερή του θέση στα πράγματα. Δεν ανεβοκατεβαίνει, δεν παλινδρομεί, υποστηρίζει τις θέσεις του με σεβασμό, όχι μόνο προς τον αναγνώστη μα και προς τον εαυτό του. Ο κάθε αναγνώστης που θα διαβάσει τις σκέψεις του, μπορεί να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει με το περιεχόμενό τους, όμως, ο συγγραφέας, σε όλον αυτό τον πλούτο των δημοσιευμάτων του, διακρίνει τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας και τις καταθέτει αβίαστα.

Ο Δημήτρης Αν. Μαυραειδόπουλος -διότι περί αυτού πρόκειται- από το Αντίδωρο της Ιστορίας[1] φτάνει στο Αντίδωρο της ζωής όπως αυτή διαμορφώθηκε στα ελληνικά δρώμενα από της συστάσεως του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Δίχως έπαρση ή εμπάθεια, διακρίνει το ψεύτικο και το αληθινό της πολιτικής στην Ελλάδα, σαν πολίτης του κόσμου, είναι ευρωπαϊστής, και συλλογάται ελεύθερα έναν κόσμο ενωμένο και όχι διασπασμένο μέσα από τις συγκρούσεις που παράγει τεχνηέντως η κομματοκρατία.

Για να διαβάσετε τον Δημήτρη Αν. Μαυραειδόπουλο, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την Σελίδα του, και να σχολιάσετε αν το θέλετε την θέση του στα πράγματα. Το όνομα δε της Σελίδας φανερώνει και την αρκαδική του καταγωγή: «pan-arcadios».

Μπορείτε να τον διαβάσετε από εδώ.

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος[1] Δημήτρη Μαυραειδόπουλου, Αντίδωρο Ιστορίας – ο ελληνισμός μέσα από την ιστορία του, εκδόσεις Μένανδρος.

Αναζήτηση

Online Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

Το Ψάρι στο Facebook