Ο Γιώργος Δημ. Αναστασόπουλος δεν είναι πιά εδώ ...

Σήμερα, κατά τις 5 το απόγευμα, 9 Ιουλίου 2019, ο ήλιος άρχισε το ταξίδι του για την δύση, και δειλά-δειλά, οι πυρωμένες αχτίνες του γλύκαναν τον Αττικό ουρανό, την ίδια σχεδόν ώρα, ο Γιώργος Δημ. Αναστασόπουλος, θέλησε ν’ ακολουθήσει την αέναη πορεία του φωτοδότη άρχοντα. Μπροστά ο ένας άρχοντας και πίσω ο άλλος, πήραν τον δρόμο για την Εσπερία, και πίσω τους άφησαν εκείνη τη πορτοκαλιά ζωγραφιά που κύκλωσε ουρανό και γη.

          Στα 81 χρόνια του αποφάσισε ο Γιώργος Δημ. Αναστασόπουλος το μεγάλο ταξίδι της ζωής που οδηγεί στο επέκεινα, Τον θάνατο δηλαδή, που κατά τον Πλάτωνα σημαίνει τον αποχωρισμό της ψυχής από ό,τι εμποδίζει αυτήν στη θέση και στον στοχασμό της ιδέας. Ό,τι εμποδίζει την ψυχή να φτάσει στη γνώση και να βρει τον καθαρό λόγο της ουσίας είναι άξιο θανάτου. Όλα όσα εμποδίζουν την απελευθέρωση της ψυχής πρέπει να υποχωρήσουν, να πεθάνουν.

          Η ψυχή του Γιώργου Δημ. Αναστασόπουλου, κατ’ επέκταση, βρίσκεται ήδη στην Οδό των Μακάρων, ελεύθερη κατά τη μορφή και κινούμενη προς τις ιδέες, εκεί όπου γίνεται αντιληπτός ο πραγματικός κόσμος.

          Στη ζωή αυτή όμως, ο εκλιπών στάθηκε τυχερός. Διότι πορεύθηκε με την σύζυγό του Ευσταθία Ντεντοπούλου, έναν δρόμο αγάπης και δημιουργίας, ένα δρόμο που τον γέμισαν με τις φωνές των παιδιών τους, του Δημήτρη και της Αφροδίτης, αργότερα με αυτές της Κατερίνας και του Γιάννη και στη συνέχεια με τις φωνές των εγγονιών τους, Γεωργίας, Γιούλας, Έφης και Μιχαέλας.

          Ο εκλιπών, αποχώρησε γεμάτος από τη ζωή που του χάρισε τόσες χαρές.

          Την Πέμπτη, στις 11 Ιουλίου 2019 και στις 12 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο Περιστερίου Αττικής θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου συζύγου, πατέρα, πεθερού και παππού.

          Στη σύζυγό του Ευσταθία (Έφη), στα παιδιά του Δημήτρη & Κατερίνα, Αφροδίτη & Γιάννη, στις εγγόνες του Γεωργία & Γιούλα, Έφη & Μιχαέλα, στα αδέλφια του Τασία και Φώτη, στα ανίψια του και σε όλους τους οικείους συγγενείς του, η Σελίδα μας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια.

Καλό Ταξίδι άρχοντα

 

 

 

 

 

Opsarion.gr