Έφυγε από κοντά μας η Αθανασία Καλκανά του Αθανασίου

Απεβίωσε χθές, 12 Ιανουαρίου 2020, η Αθανασία Καλκανά σύζυγος Αθανασίου, το γένος Καλογεροπούλου, σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία της εκλιπούσης Αθανασίας (Θανάσως) πραγματοποιήθηκε σήμερα τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 στο χωριό Φρίξα του νομού Ηλείας, όπου και η μόνιμη κατοικία της.

    Από τη πλευρά του πατέρα της, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος (Μητροκαλόγερος) παντρεύτηκε την Ελένη Ντεντοπούλου κι απόκτησαν πέντε παιδιά, τον Γιώργο, την Μαρία, την Θανάσω, τον Κώστα και τον Νίκο. Σήμερα εν ζωή βρίσκεται μόνο ο Νίκος.

      Με τον σύζυγό της, τον Θανάση, παντρεύτηκαν στο Ψάρι αλλά έφυγαν και πήγαν και έφτιαξαν τη ζωή τους στην όμορφη Φρίξα, που βρίσκεται στη περιοχή της Κρέστενας, κοντά στη Σκιλλουντία.

    Η μακαριστή Θανάσω με τον σύζυγό της Θανάση Καλκανά, έζησαν βίο Καλό και απόκτησαν δυό κόρες, τη Γεωργία και τη Γιαννούλα, κι ένα γιό, τον Γιώργο, όπως και πολλά εγγόνια. Ο αγροτικός βίος της στη κοιλάδα του Αλφειού, της έδωσε, πέραν την απλότητας που χαρίζει αγόγγυστα η Φύση, υγεία καλή, χαρές με τα παιδιά της και τα εγγόνια της, αγάπη με το σύζυγό της. Ο γλυκός κάμπος με τα πλούσια νερά, έκαναν το βίο της ζηλευτό. Τώρα, η αγαπημένη μάνα, γιαγιά και θεία, ταξιδεύει στους δρόμους τους φωτεινούς, εκεί που υπάρχει μόνο αρμονία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε όλους τους οικείους συγγενής της. 

Αιωνία η μνήμη σου θεία

 

 

 

 

 

Γιάννης Αναστ. Καλκανάς