Κοινότητα Ψαρίου - ανακοίνωση για τον κορωνοϊό

Ανακοίνωση προέδρου Ψαρίου

Αγαπητές πατριώτισσες & αγαπητοί πατριώτες

Το ενδιαφέρον για το χωριό μας το Ψάρι, τόσο από εσάς και άλλο τόσο από εμένα, είναι πολύ μεγάλο, η αγάπη όλων μας γι’ αυτό είναι δεδομένη και δεν παύετε να την δείχνετε ανά πάσα στιγμή.

Τη δύσκολη αυτή στιγμή γι’ όλους μας λόγω της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού, έχουμε υποχρέωση σαν υπεύθυνοι πολίτες που είμαστε, να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του κράτους που σκοπό έχουν να περιορίσουν το φονικό αυτό όπλο και να θρηνήσουμε σαν Έλληνες όσο λιγότερους μπορούμε  συμπολίτες μας.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, απηύθυνε παράκληση προς όλους τους έν Αθήναις κυρίως Γορτύνιους, να μην επισκέπτονται το διάστημα αυτό την Γορτυνία, ώστε να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η εξάπλωση της πανδημίας.

Την παράκληση του Δήμου και του άξιου Δημάρχου μας Ευστάθιου Κούλη, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Τις ίδιες όμως ανησυχίες έχω κι εγώ, σαν πρόεδρος στο Ψάρι και νιώθω την υποχρέωση με τη σειρά μου να σας υπενθυμίσω ότι, οφείλουμε σαν υπεύθυνοι άνθρωποι που είμαστε όλοι μας, να τηρήσουμε με κάθε τρόπο τις οδηγίες τόσο του Δήμου και φυσικά να ακολουθούμε και τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις και να μην δίνουμε σημασία και αξία σε ειδήσεις αμφιβόλου ποιότητας, γνωστές και ώς «fake news».

Σας παρακαλώ κι εγώ με τη σειρά μου και από την θέση που εσείς θελήσατε να βρίσκομαι, να μην έρχεστε στο Ψάρι όσο θα εφαρμόζονται τα μέτρα αυτά της λεγόμενης «καραντίνας». Αν άθελά μας παραβλέψουμε τις κεντρικές οδηγίες, μπορεί να προξενήσουμε ανεπανόρθωτο κακό στους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας και ειδικότερα στους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και η μετακίνηση ενός φορέα του κορωνοϊού, προς ένα νοσοκομείο, θα είναι πολύ δύσκολη για το ήδη βεβαρημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όταν με το καλό, θα περάσει όλο αυτό το κακό, το χωριό μας εδώ είναι και θα σας περιμένει με αγάπη, να σας χαρίσει τη δροσιά του και να σας δεχτεί στην αγκαλιά του. Μέχρι τότε όμως: «Μένουμε σπίτι».

 

 

 

 

Κώστας Μαρ. Πανουσόπουλος
Πρόεδρος Ψαρίου Ηραίας Αρκαδίας