Νερό & Ιντερνέτ στο Ψάρι - τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ...

Σχέδια επί χάρτου στο Ψάρι …

 

Στο χωριό μας, τον χειμώνα που μας πέρασε και λόγω κορωναϊού, οι μόνιμοι κάτοικοί του αυξήθηκαν κατά τι. Ήδη, τη στιγμή αυτή στο χωριό μας βρίσκονται αρκετοί πατριώτες μας και στο επόμενο διάστημα θα πάνε κι άλλοι για να περάσουν σ’ αυτό ένα δίμηνο ή τρίμηνο ή και παραπάνω. Το γνωρίζουμε, το χωριό μας είναι ιδανικός τόπος διακοπών και ξεκούρασης. Μπορεί να παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις συγκρινόμενο με άλλα χωριά της Γορτυνίας αλλά δεν παύει να είναι ελκυστικό.

Το θέμα του νερού, ακόμα δεν έχει τακτοποιηθεί και πίνουμε όλοι μας από τις αμιαντοσωλήνες, που, πέραν των άλλων βλαβερών για την υγεία μας θεμάτων, μετρούν πάνω από 60 χρόνια ζωής. Απαράδεκτο είναι, το εξωτερικό δίκτυο του νερού μας να μας τροφοδοτεί με τον καρκινογόνο αμίαντο, και μάλιστα, διαλυμένο στο μεγαλύτερο μέρος του. Είναι ντροπή, στη γωνιά αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που είμαστε μέλη της) να ζούμε τριτοκοσμικά. Πολλά τα ευχολόγια, Περιφέρεια, Δήμος, αλλά πρόεδρε του Ψαρίου, απαίτησε, δεν σε θέλουμε ν’ αγιάσεις αλλά πρόεδρο. Με το σταυρό στο χέρι οι παπάδες και οι δεσπότες πάνε, οι εκλεγμένοι, οι αιρετοί, όπως εσύ, χτυπάνε με δύναμη και το χέρι τους στα μεγάλα γραφεία. Απαίτησε, μη ζητάς, απαίτησε, στο Ψάρι πίνουμε καρκίνο. Πολλοί μας παραμύθιασαν τα τελευταία χρόνια με το νερό, μην ανέχεσαι άλλο την κοροϊδία, τον εμπαιγμό, την βλαχοπολιτική. Απαίτησε, διότι έχουμε κάθε δικαίωμα να πίνουμε καθαρό νερό, δεν μας κάνουν χάρη, δεν θέλουμε χάρες, ζητάμε τα αυτονόητα.

Ένα άλλο θέμα, είναι το ίντερνετ. Μπορεί, οι ηλεκτρονικά αγράμματοι να δυσφορήσουν, όμως, ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας είτε αρέσει είτε όχι. Και στο χωριό μας, αυλάκωσαν το δρόμο οι οπτικές ίνες αλλά έγιναν αόρατες, δεν υπάρχουν εφόσον δεν τις έχουμε. Σε ολόκληρο τον προηγμένο κόσμο (που είμαστε μέλη του!), το ιντερνέτ είναι αγαθό και μάλιστα πάμφθηνο, οι δε ταχύτητές του ασύλληπτες. Εδώ όλα περνάνε μέσα από τη βλαχοπολιτική. Ακόμα και το ιντερνέτ.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν αλλά θα επανέλθουμε …

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος