Προς τον πρόεδρο Ψαρίου ...

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, στάθηκε μία κουβέντα που είχα σήμερα το απόγευμα με τον συμπατριώτη Γιώργο Π. Ζαφειρόπουλο, που ούτε λίγο ούτε πολύ, βρίσκεται χωρίς τηλέφωνο επί μία συνεχόμενη εβδομάδα λόγω βλάβης. Εξυπακούεται ότι μαζί με το τηλέφωνο έχει στερηθεί και την πρόσβασή του στο ιντερνέτ. Ο συγκεκριμένος πατριώτης, κατοικεί στο χωριό 11 μήνες τον χρόνο και είναι αδιανόητο να στερείται βασικών αγαθών. Ναι, αγαθών, διότι όχι μόνο το τηλέφωνο αλλά και το ιντερνέτ είναι αγαθό, ακριβοπληρωμένο στη χώρια μας διότι ακόμα είναι υποανάπτυκτη, απαραίτητο όμως εφόσον η ζωή μας έχει πάρει τον δρόμο της εξέλιξης και, παρ’ όλο που υπάρχουν ακόμα ισχυρές αντιστάσεις σε κάθε τι προοδευτικό, την εξέλιξη κανείς δαίμονας δεν μπορεί να την σταματήσει. Να την καθυστερήσει ίσως, αλλά η εξέλιξη είναι δεδομένη όπως ο καθαρός αέρας που αναπνέουμε εδώ στο μικρό χωριό μας.

Το ΚΑΦΑΟ με τις οπτικές ίνες στέκει σε θέση περίοπτη ανάμεσα στο σπίτι του Δημήτρη Π. Σταματόπουλου και του Λαογραφικού Μουσείου του χωριού μας, αλλά άδειο από συνδέσεις επειδή έτσι γουστάρει η γραφειοκρατία της  Cosmote. Πέρα όμως από αυτό, η εταιρεία αυτή (ΟΤΕ παλιότερα), καταλαμβάνει κοινοτικό χώρο μιάς και έχει δεσμεύσει ένα δωμάτιο 20 τμ. στον χώρο του δημοτικού σχολείου, χωρίς ποτέ, το τονίζω, χωρίς ΠΟΤΕ να μην έχει πληρώσει ένα έστω ευρώ. Αυτά τα πράγματα, μόνο σε χώρες τριτοκοσμικές γίνονται και όχι σε κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Κακώς, κατά τη γνώμη μου, όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι του χωριού μας δεν κοίταξαν το θέμα αυτό, με τον επί εικοσαετία μάλιστα κοινοτάρχη μας Νίκο Ζαφειρόπουλο να αδιαφορεί συστηματικά. Καιρός είναι, να πάρουμε από την εν λόγω εταιρεία αυτά που μας ανήκουν.

Για να διεκδικήσουμε όμως τα συμφέροντά μας, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Εσύ πρόεδρε σήμερα του χωριού μας, έχεις σκοπό να ταράξεις τα λιμνάζοντα ύδατα και να πάρεις από την εταιρεία αυτή όσα μας αναλογούν επί τόσα χρόνια; Τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη τα έχεις σκεφτεί;

Υπάρχει όμως ακόμα ένα ζήτημα, που κακώς (πάλι κατά την γνώμη μου) ο πρόεδρος μας, το έχει αφήσει στη τύχη του. Δικαιούσαι πρόεδρε, βάσει νόμων, να έχεις στο κοινοτικό γραφείο δωρεάν τηλέφωνο, δωρεάν γρήγορο ιντερνέτ, fax, email φυσικά, εκτυπωτή κτλ. Απαίτησε λοιπόν από την δημοτική αρχή αυτές τις παροχές που δικαιούσαι και που δεν μπορεί κανείς να σου αρνηθεί. Κάνε εσύ την αρχή, αλλά κάνε την μέσα από τους Θεσμούς, νομότυπα, και όλοι οι Ψαραίοι θα σε στηρίξουμε. Κάνε την αρχή να σπάσει ο κρίκος της σκουριασμένης αλυσίδας διότι τα παραμύθια κάποτε πρέπει και να τα τελειώνουμε.

Γνωρίζεις πολύ καλά πρόεδρε, καλύτερα φυσικά από μένα και απ’ όλους μας, ότι, η δημοτική αρχή, οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν μπορούν να γνωρίζουν τα προβλήματά μας αν εσύ δεν καταθέτεις εγγράφως και με αριθμούς πρωτοκόλλων, τα προβλήματα μας, η δημοτική αρχή, δεν έχει λόγους -αν της κοινοποιηθούν επίσημα από σένα- να μην προχωρήσει στην λύση τους.  

Κάνε ένα βήμα μπροστά πρόεδρε να σταματήσεις το παράλογο, μπορείς!

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος  

Σημείωση: σε ό,τι με αφορά, συνδέομαι στο ιντερνέτ παίρνοντας  wi-fi  από το  hotspot  του κινητού μου, δηλαδή, κάθε φορά που συνδέομαι μου στοιχίζει ο κούκος αηδόνι. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.