Οργασμός δημόσιων έργων στο Ψάρι

Οργασμός δημόσιων έργων στο Ψάρι

 

Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας ορισμένα γεγονότα που έγιναν στο Ψάρι, διαφορετικά τρόπον τινά από τα συνηθισμένα. Ας τα ξεπεράσουμε λοιπόν και να πάμε στα χρήσιμα και στα ουσιώδη, διότι αυτά, τα καλά γεγονότα είναι που πρέπει να κρατάμε και να προχωράμε. Αυτά δε, τα ουσιώδη όλο αυτό το διάστημα έπεσαν σε δεύτερη μοίρα, διότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι καλές ειδήσεις συνήθως δεν πουλάνε, δεν ελκύουν τον αναγνώστη και δεν του τροφοδοτούν τα συναισθήματα επαρκώς ώστε να βρίσκεται σε ψυχολογική σύγκρουση με τον εαυτό του πρώτα και κύρια.

        Ας βάλουμε λοιπόν μία αρχή στη σκέψη μας για να εκθέσουμε όσα καλά συμβαίνουν στο χωριό μας όλο αυτό το διάστημα.

        Πρώτα ας ξεκινήσουμε από τον Δήμο Γορτυνίας. Είναι η πρώτη φορά, από το 1998 μέχρι και σήμερα, που μέσα από τα προγράμματα «Καποδίστρια και Καλλικράτη», δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα με την συγκομιδή των σκουπιδιών. Τώρα, και είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει, κάθε δυό ημέρες, ο Δήμος συλλέγει τα σκουπίδια από τους κάδους και το χωριό μας ώς προς αυτό το θέμα είναι πεντακάθαρο. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την συμβολή του νέου Δημάρχου, του κ. Στάθη Κούλη που κατάφερε και έλυσε ένα τόσο σημαντικό και χρονίζον πρόβλημα.

        Η Αδελφότητα, με δαπάνες της, τοποθέτησε ισχυρό πλέγμα στον χώρο του μπάσκετ και ασφάλισε την αποφυγή πιθανών τραυματισμών στην ανατολική πλευρά του που υπάρχει αρκετά μεγάλη υψομετρική διαφορά με τον γύρωθεν χώρο. Η δουλειά αυτή είναι άκρως επαγγελματική και συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτήν με την τέχνη του, ο συμπατριώτης μας Κώστας Μανωλόπουλος με το τεχνικό συνεργείο του. Ήδη στον χώρο, έχει δημιουργηθεί μία εντελώς καινούργια εικόνα με τα άριστα έργα της Αδελφότητας.

        Παράλληλα με τα ανωτέρω, οργασμός έργων πραγματοποιείται στο χωριό μας με την πρωτοβουλία του Κοινοτάρχη μας Κώστα Μ. Πανουσόπουλου.

1/ Με πρωτοβουλία του προέδρου καθαρίστηκαν όλοι οι δρόμοι εντός του οικισμού καθώς και ο κεντρικός δρόμος. Ένα μικρό μέρος υπολείπεται ακόμα ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του χωριού μας.

2/ Στο σχολείο, έπειτα από 40 χρόνια, τη κεντρική σιδερένια πόρτα που έχασκε ανοιχτή, επιτέλους, πάλι με δική του πρωτοβουλία (δηλαδή με δικά του έξοδα), έφερε τον συμπατριώτη μας Γιώργο Ν. Κωνσταντόπουλο από την Αθήνα και την κάνει καινούργια. Παράλληλα με το έργο αυτό, έχει καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου που λάμπει, έχει αλλάξει όλα τα σπασμένα τζάμια, έχει προβεί σε βαφή όπου χρειάζεται, θα βάψει επίσης τα κάγκελα της μάντρας του σχολείου, τακτοποιεί και επαναλειτουργεί το κοινοτικό γραφείο που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση από την εποχή ακόμα προ του «Καποδίστρια», δηλαδή προ του 1998. Ειδικότερα για το γραφείο, θα τεθεί πάλι σε πλήρη λειτουργία γιατί μας αρέσει ή όχι, αυτό είναι η καρδιά του χωριού μας. Πίσω από το σχολείο, έφτιαξε τουαλέτα κόσμημα, δεν έκανε κάποια πρόχειρη δουλειά, έκανε έργο τέχνης. Εντός του σχολείου εγκατέστησε πάγκο πίγκ-πόγκ για τα παιδιά που ήδη άρχισαν να φτάνουν στο χωριό μας.

3/ Από την πλατεία, ανοίγει το παλιό και κλειστό από την αδιαφορία των προγενέστερων προέδρων, μονοπάτι, που οδηγεί στη βρύση Μπουσμπούνα. Δημιουργεί με τον τρόπο αυτό, ένα πάρκο αναψυχής μέσα στο χωριό εφόσον μάλιστα καθαρίζει παράλληλα και την ίδια την πάσχουσα από την αδιαφορία Μπουσμπούνα μας.

        Πέρα από αυτά που είναι πολλά, συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα για το χωριό και μάλιστα -οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε αυτό- με δικά του έξοδα.

        Έχει φροντίσει και το χωριό μας το βράδυ είναι φωτεινό, όλες σχεδόν οι λάμπες της ΔΕΗ είναι ενεργές, πλήν ίσως μιάς ή δύο που και αυτές σύντομα θα λειτουργήσουν.    

Σύντομα θα επανέλθουμε με τις καλές ειδήσεις του χωριού μας, διότι οι τοξικές ειδήσεις (περίπτωση παπά κτλ.) δεν χαρακτηρίζουν το χωριό μας ούτε φυσικά τους ανθρώπους του.

==== 

Φωτογραφίες από τα έργα αυτά στο Ψάρι, αναζητήστε τες στο  Facebook, στην Σελίδα του χωριού μας.

 

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος