Επιστολή Προέδρου Αδελφότητας Ψαραίων προς κατοίκους του χωριού

Αγαπητοί χωριανοί Ψαραίοι Ηραίας

 

Από τη θέση του Προέδρου της Αδελφότητας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται σημαντικά έργα στο χωριό μας μέσω του Δήμου Γορτυνίας, του Προέδρου της Κοινότητας μας κ. Κωνσταντίνου Πανουσόπουλου, της Αδελφότητας και αρκετών πατριωτών, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε και βιώνουμε μία πρωτόγνωρη πανδημία, τον Covid 19 (Κορωναϊός). Παρ’ όλα αυτά όμως, ευτυχώς, έως εδώ τα πήγαμε πολύ καλά.

Αντίθετα όμως με τα προαναφερθέντα, στο μικρό μας χωριό έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν περίεργα κακόβουλα γεγονότα.

Ευτυχώς όμως είναι ελάχιστοι αυτοί που ασχολούνται, μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού, με μοναδικό τους στόχο να διαλύσουν ό,τιδήποτε μπορούν. Ήδη έβαλαν τα χεράκια τους και διέλυσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, δηλώνοντας παραίτηση, διότι δεν τους έβγαιναν τα κουκιά και απώτερος σκοπός τους φαίνεται να είναι η διάλυση της Αδελφότητας, μόνο και μόνο για να γελούν και να γεμίσουν το κενό που έχουν στη ζωή τους. Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέμαι μήπως τους πείραξε ο κορωναϊός, το γήρας, θίχτηκαν τα  συμφέροντα τους ή κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε;

Αν έχουν το θάρρος της γνώμης τους να μας απαντήσουν καθαρά και ξάστερα ποιες είναι οι προθέσεις τους, διαφορετικά θα τους παρακαλούσα θερμά να σταματήσουν να γεννούν προβλήματα και να αλλοιώνουν γεγονότα με μοναδικό σκοπό τη καταστροφή όσων με κόπο καταφέραμε τόσα χρόνια να χτίσουμε. Δημιουργούν ένα κλίμα αντιπαλότητας, αλλά αντίπαλοι είναι οι ίδιοι τους οι εαυτοί και όχι οι συμπατριώτες τους.

Επίσης θέλω να παρακαλέσω όλους και όλες εσάς που παρακολουθείτε αυτά τα κακόβουλα παιχνίδια εκείνων των ελάχιστων πατριωτών μας, να μην συμμετέχετε μεταφέροντας ή αναπαράγοντας τα στημένα κουτσομπολιά, τα «σου είπα και μου είπες», γιατί αυτά ντροπιάζουν όλους μας.

Πήρα το θάρρος και σας καλώ να λογικευτούμε όλοι μας για το καλό του χωριού μας. Το Ψάρι αν και μικρό χωριό πάντα έδινε το σωστό παράδειγμα στα γειτονικά χωριά, μη σπάσουμε τη παράδοση τώρα.

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

Γεώργιος Β. Κωνσταντόπουλος
Πρόεδρος Αδελφότητας Ψαραίων Ηραίας