Το πρόβλημα του νερού οδεύει προς το τέλος του;

Η χθεσινή 5ωρη και κατά περιόδους βροχή με τη συνοδεία κεραυνών, έριξε την θερμοκρασία αρκετά και έτσι, σήμερα το πρωί έχουμε 18 β. Κελσίου με την πρόβλεψη ν΄ αγγίζει το καταμεσήμερο τους 31 β. Κελσίου. Έχουμε δηλαδή ένα απίθανο καλοκαίρι.

Τα προβλήματα του νερού που προέκυψαν την περασμένη εβδομάδα, ανεξήγητα σε σχέση με τον κόσμο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χωριό, ευτυχώς δεν υφίστανται πλέον και σε αυτό συνετέλεσε η επιμονή του προέδρου της Κοινότητας να βρει την πηγή «του κακού». Το νερό στο χωριό μας πάντα ήταν και είναι λειψό αλλά η σωστή και συνετής διαχείρισή του, λειτουργεί πάντοτε προς όφελος του συνόλου και μόνο. Οι κατά καιρούς περιπτώσεις που γιγαντώνουν το πρόβλημα της ύδρευσης, έχουν να κάνουν και με την ανθρώπινη μειονεξία που δρα προς το μικροσυμφέρον της και μόνο, αγνοώντας πολλές φορές την ανάγκη της Κοινότητας, και που έδινε ή συνεχίζει να δίνει έμφαση, πρώτα στην συντήρηση κηπευτικών και μετά στην ανθρώπινη ανάγκη.

Οι μικροί κήποι, ωφέλιμοι είναι και μάλιστα πολύ όμορφοι, συμπληρώνουν δε την διατροφική συνήθεια όσων τους διατηρούν και τους κορφολογούν. Αυτοί στο σύνολό τους, είναι πάρα πολύ μικροί -πλην φυσικά ελάχιστων εξαιρέσεων- αλλά και αυτοί οι αρκετά μεγαλύτεροι κήποι, πιστεύουμε ότι ποτίζονται με σύνεση από τους ανθρώπους που τους συντηρούν. Φυσικά, ο κανόνας της συνετούς διαχείρισης ίσως να παραβιάζεται μερικές φορές, αλλά και πάλι πιστεύουμε πως σε όλο αυτό το θέμα δεν υπάρχει δόλος αλλά προφανής αμέλεια και μόνο.

Για το θέμα του νερού, το τεράστιο αυτό πρόβλημα που χρονίζει και είναι βραχνάς για την Κοινότητά μας, η προηγούμενη δημοτική αρχή -παρόλο που οι προθέσεις του πρώην Δήμαρχου Γιάννη Γιαννόπουλου ήσαν θετικές- δεν κατόρθωσε να το λύσει. Ουσιαστικά όμως, εμπόδιο στη λύση του νερού την περασμένη περίοδο, δεν στάθηκε η δημοτική αρχή αλλά παλαιό-κομματικοί κύκλοι που κινούνται στην αφάνεια αφενός και αφετέρου η κοροϊδία που υπέστη η Κοινότητά μας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της.

Η νέα δημοτική αρχή και ειδικότερα ο Δήμαρχος κ. Ευστάθιος Κούλης, εμφορείται από λόγο ουσιώδη και όχι παλαιοκομματικό (τύπου αντιπεριφερειάρχη) και πιστεύουμε, με όσα φυσικά έχουν ειπωθεί σε παρελθόντα χρόνο, θα προχωρήσει στην υλοποίηση της αλλαγής του εξωτερικού δικτύου, που ας το διαλαλήσουμε ακόμα μία φορά, είναι επικίνδυνο για την υγεία όλων μας και καρκινογόνο. Υπάρχει μάλιστα και σχετικό κονδύλι στο όνομα του χωριού μας για την υλοποίηση του έργου και δεν μένει παρά η πολιτική βούληση του νυν Δημάρχου μας, ο οποίος και από σοβαρότητα διέπεται και από συνέπεια.

Πιστεύουμε ότι, πολύ σύντομα, η νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου αυτού και θα δώσει την τελική λύση στο χρονίζον πρόβλημα που έχει περάσει από συμπληγάδες και ψεύτικες υποσχέσεις προγενέστερων παλαιοκομματικών πολιτικών.

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος