Δελτίο Τύπου Αδελφότητας Ψαραίων

Με την ευκαιρία έκδοσης των νέων βιβλίων των συμπατριωτών μας Βασίλη Κ. Αναστασόπουλου και Δημήτρη Α. Μαυραειδόπουλου, θα θέλαμε έκ μέρους όλων των Ψαραίων, να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλους τους πατριώτες συγγραφείς για το έργο τους, το οποίο τιμά τον τόπο μας και προάγει τη γνώση και τον πολιτισμό.

Δεν είναι λίγες πλέον οι συγγραφικές προσπάθειες που προέρχονται από δικούς μας ανθρώπους ή αφορούν το μικρό μας χωριό.

Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος και ο Γιάννης Δ. Γκιώνης ξεκίνησαν πρώτοι καταθέτοντας ψήγματα μνήμης και ιστορίας για το χωριό και την Αδελφότητα. Η διαδρομή συνεχίστηκε με τα βιβλία των Βασίλη Αναστασόπουλου «Ψάρι Ηραίας Αρκαδίας – Πηγές γραπτές επί του χάρτου και επί του εδάφους» και της Μάρθας Ισαακίδη «Τα Παραχωρητήρια γης στο Ψάρι από το 1872».

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στους Δημήτρη Σταματόπουλο με το εξειδικευμένο συγγραφικό του έργο στο Φορολογικό Δίκαιο και τα δύο πρόσφατα παραμύθια του, τον Διονύσιο Ι. Γκιώνη που συνεχίζει επάξια το έργο του πατέρα του, την Ιωάννα Β. Γκιώνη, την Μαίρη Λαρεντζάκη Γκιώνη αλλά και τον Γιάννη Ν. Αναστασόπουλο, για τη δική τους συνεισφορά.

Όλους τους παραπάνω ευχαριστούμε από καρδιάς ώς Ψαραίοι, πιστεύοντας ότι η δουλειά τους είναι σημαντική παρακαταθήκη που συντελεί στην πολιτιστική αναβάθμιση του χωριού.

Ένα ακόμα ευχαριστώ χρειάζεται να πούμε ώς Αδελφότητα, στον Δημήτρη Α. Μαυραειδόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνοντας προσωπικά το κόστος έκδοσης του βιβλίου του «Από τον Όμηρο στην Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο δικός μου Αιών», θέλησε να βοηθήσει τους σκοπούς της Αδελφότητας, παραχωρώντας στο Σύλλογο τα έσοδα από την δωρεάν διάθεσή του.

Κλείνουμε με την ευχή και την προσδοκία, το έργο των παραπάνω να συνεχιστεί με επιτυχία και γιατί όχι, να αναδειχθούν στο μέλλον και άλλοι Ψαραίοι συγγραφείς.

 

 

 

 

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ψαραίων Ηραίας