Η μάντρα ...

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, ο κοινοτικός δρόμος εντός του οικισμού που οδηγεί στα σπίτια των, Γιάννη Καλκανά, κληρονόμων Δημήτρη Γκιώνη, κληρονόμων Κωστάκη Γκιώνη, κληρονόμων Βασίλη Αναστασόπουλου,  Γιώργου Ν. Κωνσταντόπουλου, Τάσου Γ. Κωνσταντόπουλου και Γιώργου Π. Ζαφειρόπουλου, έχει πάθει ζημιά και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί, μιάς και η μάντρα αντιστήριξης έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Το κόστος συντήρησης και στήριξης του δρόμου αν γίνει στην παρούσα φάση, θα είναι πολύ μικρότερο από το να αφεθεί στο έλεος των καιρών και να πέσει, οπότε τότε, το κόστος θ’ ανέβει κατακόρυφα, και αυτό δεν είναι προς το γενικό συμφέρον του χωριού αλλά ούτε και του Δήμου Γορτυνίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας εδώ και δύο χρόνια είναι ενήμερος της κακής κατάστασης του δρόμου μιάς και οι τεχνικές υπηρεσίες του έχουν κάνει αυτοψία αλλά αδιαφορεί. Η φιλοτιμία του δραστήριου προέδρου του χωριού μας μάλλον δεν αρκεί για να πράξει ο Δήμος τα αυτονόητα, να καταστήσει δηλαδή τον δρόμο αυτόν ασφαλή για την διέλευση οχημάτων που εξυπηρετούν τους κατοίκους όχι μόνο των προαναφερόμενων κατοικιών αλλά και άλλους πατριώτες που εξυπηρετούνται από τον ίδιο δρόμο. Μπορεί ο Δήμος Γορτυνίας και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας σε αυτόν (δημοτικοί σύμβουλοι) να αδιαφορούν συστηματικά για καίρια ζητήματα, ευτυχώς όμως που συμπατριώτες μας, δεν έχουν την χαλασμένη αυτή νοοτροπία, αλλά απεναντίας, με τις πράξεις τους και τα έργα τους νοιάζονται για το κοινό καλό. Και χωρίς φανφάρες, δίχως κραυγές, σιωπηλοί διότι είναι σοβαροί άνθρωποι, το αποδεικνύουν έμπρακτα.

Για του λόγου το αληθές, στον ίδιο άρρωστο δρόμο, είχε πάθει ζημιά η μάντρα του οικοπέδου των αδελφών Μαυραειδόπουλων, είχε πέσει σε πολλά σημεία της και μαθηματικά θα έκλεινε τον πάσχοντα δρόμο δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις εξυπηρετούμενες κατοικίες του χωριού μας. Αλλά, οι άνθρωποι αυτοί, ποτέ δεν θα επέτρεπαν να συμβεί κάτι τέτοιο και πραγματικά, έφτιαξαν από τα παλιά θεμέλια της χαλασμένης μάντρας του οικοπέδου τους, μία καινούργια μάντρα, ένα έργο τέχνης. Με το έργο τους αυτό, δεν στέριωσαν μόνο το οικόπεδό τους, αλλά καθάρισαν και τον υπάρχοντα δρόμο από βάτα και ένα σωρό παρασιτικά πράγματα και τον ανέδειξαν αισθητικά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.