Η Μαριγώ Σπυροπούλου Γκιώνη δεν είναι πιά "εδώ"

Την Δευτέρα στις 24 Μαΐου 2021, στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης,  εκεί που σμίγει το ιώδιο της θάλασσας και τ’ οξυγόνο της Πεντέλης, συγγενείς και φίλοι, συνόδευσαν την Μαριγώ Σπυροπούλου Γκιώνη στην τελευταία κατοικία της. Την κατοικία του υλικού σώματος της, διότι το πνεύμα της, η ψυχή της, ταξιδεύουν ήδη στα Ηλύσια Πεδία, εκεί που τα πάντα τελούν έν αρμονία.

Η Μαριγώ (Μαρία), ήταν κόρη του Κωστάκη Γκιώνη και της Ευσταθίας (Σταθούλας) Αναστασοπούλου. Γεννήθηκε στο Ψάρι αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλήρης ημερών η εκλιπούσα, πήγε ν’ ανταμώσει την κόρη της την Ιωάννα, που σπάζοντας τους κύκλους, έφυγε νωρίτερα απ’ όλους βυθίζοντας στη λύπη τους ανθρώπους της. Τώρα, μάνα και κόρη, ανταμώνουν πάλι στο ταξίδι της αιωνιότητας, στο μεγάλο ταξίδι, το άχρονο και άπειρο, στο Επέκεινα.

Πίσω, στα εγκόσμια, η Μαριγώ ευνοήθηκε από την ζωή, γιατί βρήκε στο δρόμο της τον Μίμη Σπυρόπουλο (από Μάρκου) κι ευτύχησε στο πλάι του αποκτώντας μαζί του τέσσερα παιδιά. Την Ιωάννα που έφυγε νωρίς, τον Γιώργη, την Έφη και την Ντίνα. Τέσσερα διαμάντια, αλλά τα τρία έν ζωή, στάθηκαν στη μάνα τους σαν βράχος, αλύγιστα, και μαζί μ’ αυτά και ο 93χρονος Μίμης, ο σύζυγός της.

Η εκλιπούσα Μαριγώ, ήταν από εκείνες τις γυναίκες που γεννήθηκαν στα τελειώματα του μεσοπολέμου, στις αρχές του μεγάλου πολέμου, γεύτηκε την κατοχή, την κατάρα του εμφύλιου, τον σπαραγμό της χούντας. Σε όλη αυτή την μεγάλη ανηφοριά, ποτέ δεν έχασε το πλατύ χαμόγελό της, παρά μονάχα σαν έχασε την Ιωάννα της. Τότε έδειξε να λυγίζει, αλλά τότε, τα παιδιά της στάθηκαν σα φάρος λαμπερός, διώχνοντας τα κύματα της άδικης ζωής, του μεγάλου πόνου και των αναπάντητων «γιατί».

Κυρά κι Αρχόντισσα η Μαριγώ Σπυροπούλου Γκιώνη σ’ όλη της τη ζωή, αιωρείται τώρα στη Νήσο των Μακάρων, εκεί που οι ψυχές κατοικούν ήσυχες μη νιώθοντας πλέον τα βάσανα της ύλης, τις πληγές της ζωής, παρά μονάχα τη φλόγα της αγάπης.

Αγάπησε και αγαπήθηκε η εκλιπούσα Μαριγώ. Και η απουσία της είναι Γολγοθάς γι’ αυτούς που άφησε πίσω της.

Καλό σου Ταξίδι Κυρά Μαριγώ

Η Σελίδα μας, συλλυπείται θερμά τον σύζυγό της Μίμη, τα παιδιά της Γιώργη, Έφη και Ντίνα, τα εγγόνια της, τ’ αδέλφια της και τους οικείους συγγενείς της.  

 

 

 

Opsarion.gr