Τρείς προτάσεις από τον Δημήτρη Παρ. Σταματόπουλο για το Ψάρι

Ψάρι Ηραίας Συνέλευση 13.6.2021

 

Στις 13.6.2021 συγκλήθηκε η Εγκλογοαπολογιστική  Συνέλευση του χωριού μας, στην οποία μου έκαναν την τιμή να είμαι ο πρόεδρος της συνέλευσης. Αφού ευχαρίστησα τα παρόντα μέλη για την τιμή και τηρήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων «έφυγαν», ευχήθηκα να καταφέρουμε να φύγουμε από αυτό το κύμα της πανδημίας. Από την οικογενειακή ατμόσφαιρα της συζήτησης με μεγάλη μου χαρά είχα διαπιστώσει ότι σχεδόν όλοι είχαμε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και οι νεότεροι με την πρώτη δόση, ευχήθηκα να προσπαθήσουμε με τον τρόπο μας να πείσουμε ένα δικό μας άνθρωπο που για κάποιο λόγο είναι δύσπιστος, να εμβολιαστεί. Έτσι να βρεθούμε όλοι το καλοκαίρι πιο ελεύθεροι στο χωριό μας και στη ζωή μας!

Στη συνέχεια ζήτησα να αναφερθώ σε 2 θέματα και σε 3 προτάσεις για το χωριό μας τις οποίες καταθέτω και εδώ:

 

Τα δύο θέματα:

1. Η ιδέα να αλλάξουμε τον ονομαζόμενο «Ξενώνα» σε «Πολιτιστικό Κέντρο», που πάντοτε ως τέτοιο λειτουργούσε, έχει ήδη εφαρμοστεί.  Ακόμα η  πρότασή μου  να δημιουργήσουμε ένα λαογραφικό μουσείο αγκαλιάστηκε από τόσους πολλούς και όλοι βοήθησαν και βοηθούν σε συγκινητικό βαθμό και όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία θα το χαίρονται όλοι, μα πιο πολύ θα αναδειχθεί η αξία του στο μέλλον!

2. Το νερό και η αντικατάσταση του δικτύου είναι το διαχρονικό πρόβλημα του χωριού μας και ελπίζω να λυθεί. Το έχει ο Σύλλογος και ο τοπικός πρόεδρος υπ΄ αριθμόν ένα θέμα. Πιστεύω πως και ο Δήμαρχος το στηρίζει και δεν θα  μείνει μόνο στα σχέδια του Δήμου. Άρα εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω!

 

Οι τρεις προτάσεις:

1. Το  πρώτο που θα ήθελα να αναφέρω και να προτείνω είναι να εντάξουμε στα σχέδια μας την ενοποίηση του αγροτικού δρόμου που σταματάει στο Τουρκικό χωριό (στους Κήπους, Βέλη ) και να ενωθεί με τον αγροτικό δρόμο που πάει από κάτω Κουριαλού - Κρεφτόχου. Θα είναι ένας πολύ μεγάλος περίπατος! Δεν έχει μεγάλο κόστος αρκεί ο Δήμος να διαθέσει την μπουλντόζα!

2. Το δεύτερο. Θα ήταν πολύ ωραίο να φτιάξουμε ένα αλώνι «Στη ράχη στα αλώνια». Πλακόστρωση όπως παλιά και στο 1/2 περιμετρικά ημικυκλικά δύο πεζούλια για να καθόμαστε. Ένα αλώνι - μικρό θέατρο! Σε μια συζήτηση με τον πρόεδρο που μου είπε ότι ονειρεύεται να κάνει κάτι στη ράχη στα αλώνια του έστειλα μια σχετική φωτογραφία!

3. Το τρίτο. Στις μέρες των γιορτών του Αγιάννη να εντάξουμε ένα βράδυ πριν από τους αγώνες δρόμου ως «Βραδιά συζήτησης». Θέματα πολλά. Προτείνω την πρώτη χρονιά: Πως γίνονταν οι γάμοι στα χωριά ( για μεγάλους... και μικρούς), Την δεύτερη «Για τα άστρα και τους πλανήτες» και να γίνει στη ράχη στα αλώνια ( για μικρούς ... και μεγάλους) ...........θέματα θα βρίσκουμε πολλά, ιδέες υπάρχουν......ας το ξεκινήσουμε!

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του χωριού και όλα τα μέλη του Συλλόγου που ξέρουμε όλοι πόσο αγωνίζονται και  θα έλεγα να συμβάλλουμε όλοι στην συντήρηση και βελτίωση στις δύο παιδικές χαρές που έχουμε.

 

 

 

 

Δημήτρης Σταματόπουλος

 

Υ.Γ. 1. Η συνέλευση και η εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής έγινε σε καθαρά οικογενειακό κλίμα, με απολύτως γόνιμο και  δημιουργικό διάλογο. Για τα πεπραγμένα αλλά και για τις προτάσεις άλλων μελών δεν θα αναφερθώ δεομένου ότι αυτό θα γίνει από το σύλλογο.

Υ. Γ. 2. Καλό καλοκαίρι με υγεία και καλή αντάμωση στο χωριό!