Νέο Δ.Σ. Αδελφότητας Ψαραίων & Άλλες ανακοινώσεις

Γενική Συνέλευση Αδελφότητας Ψαραίων

 

Την Κυριακή 13/06/2021 κ ώρα 10.00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», μετά από παραχώρηση του Δήμου Ιλίου, πραγματοποιήθηκε η Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Αδελφότητας Ψαραίων Ηραίας.

Το Δ.Σ. με αίσθημα ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους, υπερέβαλε εαυτόν και με υπευθυνότητα και σύνεση προέβη σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid-19, ώστε να διεξαχθεί η διαδικασία με ασφάλεια.

Κατά την έναρξη των διεργασιών εξελέγη ομόφωνα ως πρόεδρος  της διαδικασίας ο Δημήτριος Σταματόπουλος  ο οποίος  κάλεσε τους παρευρισκομένους στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους συμπατριώτες που έφυγαν από τη ζωή. Μετά το πέρας του φόρου τιμής, προέτρεψε τους παρευρισκομένους να τηρούν τα μέτρα προστασίας καθώς και όχι μόνο  να εμβολιαστούν για τον covid-19 αλλά να προτρέψουν κ άλλους να το πράξουν.

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος καλωσορίζοντας τους συμπατριώτες για την μεγάλη προσέλευση και την ατομική υπευθυνότητα που έδειχναν προς την δημόσια υγεία. Με μία μεστή παρουσίαση του έργου της αδελφότητας και παράλληλα ενημερώνοντας για τις τρέχουσες δράσεις, κάλεσε για άλλη μια φορά τους απανταχού συμπατριώτες να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες του Δ.Σ. και του προέδρου του χωριού για φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το χωριό.

Ο Πρόεδρος του χωριού Κώστας Πανουσόπουλος, μέλος του Δ.Σ., ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για όλα τα έργα που έγιναν, που έχουν δρομολογηθεί αλλά και που διεκδικούνται από τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Ο ταμίας της αδελφότητας Βασίλειος Στασινόπουλος, ανέγνωσε τα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου 19μήνου τα οποία  είχαν γίνει  ομόφωνα δεκτά από τα μέλη του Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τον Παρασκευά (Πάρη) Σταματόπουλο και την Κασσιανή Κωνσταντοπούλου (σύζυγο Γεωργίου), και η οποία επέδειξε σχολαστικότητα και υπευθυνότητα στα καθήκοντά τους τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όσο κ πέραν αυτής.

Εν συνεχεία, μετά την απαλλαγή του Δ.Σ., σύμφωνα πάντα με τη συνεργατική φιλοσοφία ως προς τη σύνθεση απόψεων, με τα μέλη της αδελφότητας να έχουν αποδείξει ότι εργάζονταν προς το όφελος όλων των συμπατριωτών τους ακολούθησε μια διαδραστική συζήτηση ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης προτάσεων. Ο πρόεδρος της συνέλευσης Δημήτριος Σταματόπουλος, επέδειξε υποδειγματική ικανότητα ως προς την διεξαγωγή της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων  με σεβασμό και προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και αξίες. Η ενεργή συμμετοχή των παρευρισκομένων, όπως άλλωστε και η προσέλευση, σε ιδέες και προτάσεις ήταν συγκινητική και ολόψυχη.

Ακολούθησε η σύσταση σώματος με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Δ.Σ. της αδελφότητας και μετά το πέρας της διαδικασίας εκλογής, εξελέγησαν οι ακόλουθοι και συνετέθηκε το νέο Δ.Σ.

Πρόεδρος: Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Καλκανάς
Γραμματέας: Κωνσταντίνα Αναστασοπούλου
Ταμίας: Βασίλειος Στασινόπουλος

Λοιπά μέλη:
Κωνσταντίνα Μυλωνά-Μαυραειδοπούλου
Κωνσταντίνος Πανουσόπουλος
Ειρήνη Κονδυλοπούλου – Καλκανά
Μαρία Πανουσοπούλου & Ευλαλία (Εύη) Γκιώνη

Αναπληρωματικό μέλος: Κατερίνα Ζαφειροπούλου

Η κυρία Κατερίνα Ζαφειροπούλου ορίστηκε Οργανωτική Γραμματέας.

Η κυρίες Ειρήνη Κονδυλοπούλου-Καλκανά και Μαρία Πανουσοπούλου ορίστηκαν Υπεύθυνες Λαογραφικού μουσείου.

Η κυρία Ευλαλία Γκιώνη ορίστηκε Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων και Νεολαίας.

Σε όλη τη διαδικασία της Γενικής συνέλευσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά χειροποίητα γλυκίσματα κ ηδύποτα που είχαν ετοιμάσει  και προσέφεραν οι κυρίες Μαρίνα Στασινοπούλου και Αντωνία Πανουσοπούλου τις οποίες  το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής που διαννύουμε,για άλλη μια φορά,το Δ.Σ. της αδελφότητας αλλά και εν γένει οι Ψαραίοι, επέδειξαν κλίμα ομονοίας, ικανότητας σύνθεσης ιδεών, πλουραλισμού και διαφάνειας καθώς και την αδιαμφισβήτητη στήριξη, εμπιστοσύνη και αγάπη τόσο προς το Δ.Σ. όσο και προς το χωριό τους με όραμα την διαρκή ανάπτυξη και ανάδειξή του.

=========================

 

Απεβίωσε την 15η Απριλίου 2021 σε ηλικία 65 ετών, ο Γεώργιος Λιόσης, τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου επί σειρά ετών, απρόσμενα και σε βαθιά οδύνη για τους οικείους και όσους τον γνώριζαν, νικημένος από τον  covid-19.

Υπήρξε πολύτιμο μέλος της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία - Νίκος Ζενέτος» και διακρίθηκε σε όλη του την πορεία για την υποδειγματική εντιμότητα και την ακεραιότητα του. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ήθους, επέδειξε συνέπεια και εργατικότητα από όποια θέση και αν υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση αλλά και το χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Ιλίου και προώθησε την ευγενή άμιλλα και την ευπρέπεια στο χώρο του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, προσφέροντας τον εαυτό του με την ευγένεια, τη σταθερότητα και την προσήλωση σε αξίες και ιδανικά ήθους κ τιμιότητας μέχρι τέλους.

Θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια αυτού του υποδείγματος πολίτη και σημαντικού ανθρώπου και να ευχηθούμε δύναμη και κουράγιο στους οικείους και συγγενείς. Θα αποτελεί για όσους τον γνώριζαν διαρκή έμπνευση με τη ζωή και το έργο του.

Ως δημοτική σύμβουλος ορκίστηκε η Ευλαλία (Εύη) Ιωάννου Γκιώνη, η οποία κατάγεται από το Ψάρι Ηραίας στην οποία ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στην πορεία της στον Δήμο Ιλίου.  

 

 

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ψαραίων