Συστάσεις & ανακοινώσεις Κοινότητας Ψαρίου & Δήμου Γορτυνίας

Ανακοίνωση Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου

 

«Ανακοίνωση Αντιπυρικής Περιόδου 2021»

Σε ισχύ βρίσκονται τα μέτρα της αντιπυρικής περιόδου για το 2021 έως και την 31η Οκτωβρίου 2021.

Με σκοπό την προστασία του φυσικού μας πλούτου και με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές που εκδηλώνονται στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια, κάθε χρόνο τίθενται σε ισχύ αντιπυρικά περιοριστικά μέτρα.

Το διάστημα αυτό απαγορεύεται η καύση και χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα απαγορεύεται:

• Κάθε χρήση φωτιάς, φλόγας ή σπίθας στην ύπαιθρο.

• Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

• Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων ή άλλων πυρακτωμένων υλών.

• Η ανεξέλεγκτη εναπόθεση εύφλεκτων υλών ή απορριμμάτων.

• Το κάπνισμα μελισσών.

Στο πλαίσιο αυτό, υποχρεούνται επίσης οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων της Κοινότητας Ψαρίου, στον καθαρισμό αυτών, στην αποψίλωση και απομάκρυνση ξερών χόρτων, καθώς και άλλων εύφλεκτων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006), άρθρο 75, παρ. Ι, τομέας β’, τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (Ν.3852/07.06.2010) άρθρο 94 και τις Πυροσβεστικές Διατάξεις (1/2021 & 4/2012).

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο Δήμος υποχρεούται να προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε καθαρισμό και να επιβάλει πρόστιμα και κυρώσεις στους μη συμμορφούμενους υπόχρεους.

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Μ. Πανουσόπουλος

Τηλ. Επικοινωνίας: 6944642982

 

===================

 

Ανακοίνωση Δήμου Γορτυνίας 

 

Προτροπή προς τους Δημότες για ορθή διαχείριση υδάτινων πόρων κατά τη θερινή περίοδο.

Λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Γορτυνίας απευθύνει έκκληση προς του Δημότες για τηνορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη του νερού, του πιο πολύτιμου κοινωνικού αγαθού.

Παρακαλούνται ιδιαίτερα τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου μας, να υιοθετήσουν πρακτικές εξοικονόμησης νερού, περιορίζοντας τη χρήση του αποκλειστικά σε οικιακές ανάγκες και αποφεύγοντας την άρδευση κήπων/χωραφιών, το πλύσιμο αύλειων χώρων/οχημάτων  κ.ά.

Η διασφάλιση του πόσιμου νερού στο Δήμο είναι ευθύνη όλων μας. Η έλλειψή του θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και θα μας ταλαιπωρήσει όλους.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία και την κατανόηση όλων.

       

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

 

Ηλίας Δημ. Ρέππας

 

Τηλ: 27953 60300                                                     

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@gortynia.gov.gr