Ο Μαρίνος Κ. Πανουσόπουλος πήρε τον Μεγάλο Δρόμο ...

Τη σημερινή μέρα διάλεξε ο Μαρίνος Κ. Πανουσόπουλος για το Μεγάλο Ταξίδι. Τούτο το πρωινό έβγαλε το κλαρίνο από τη θήκη του, το χάϊδεψε, το ‘βαλε στα χείλη του κι άρχισε να βαρεί την μουσική της αιωνιότητας καλώντας όλους εκείνους τους δικούς του ανθρώπους που από καιρούς έχουνε περάσει στα Ηλύσια Πεδία.

Τούτο το Ταξίδι προς το επέκεινα, άγνωστο για όλους εμάς που αγνοούμε την ίδια την Ζωή, είναι Ταξίδι λύτρωσης για όσους το αποφασίζουν. Ο Μαρίνος Πανουσόπουλος, άνθρωπος του καιρού του και πλήρης ημερών εφόσον είχε πατήσει στα 87 χρόνια του, έζησε όλη την ανηφοριά του Έλληνα μέσα από κατοχές, εμφυλίους και πέτρινα χρόνια. Βγήκε δυνατός από την παράνοια που διαφέντευε τον κόσμο, γιατί η φυσική επιλογή σε θέλει δυνατό για να συνεχίσεις.

Μερακλής σαν ήταν, έβγαζε όπως τούτο το πρωινό, το κλαρίνο του, κι αντιλαλούσε ο ήχος του σηματοδοτώντας την ομορφιά της ζωής. Τώρα, ο ήχος του κλαρίνου του ακούγεται εκεί που οι ψυχές είναι συγκεντρωμένες και τον καλωσορίζουν.

Πίσω του, άφησε γερή παρακαταθήκη, δυό λεβεντόπαιδα που του στάθηκαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο πλάι του. Αν ο γονιός έχει τέτοια παιδιά, είναι ένας ευτυχισμένος γονιός. Κι εδώ τυχερός ο Μαρίνος Πανουσόπουλος.

Παράλληλα με τα παιδιά του, έκανε καλές νιφάδες που τον λάτρευαν, απόκτησε εγγόνια κι ένα δισέγγονο, ο βίος του ήταν ξάστερος και τα σημάδια που άφησε είναι πολύ έντονα, διάφανα κι αυτά σαν κι αυτόν.

Ο Ταξιδιώτης του Κόσμου, δεν είναι εδώ πλέον, είναι όμως η φαμίλια του, αγαπημένη και, βιώνει την απώλεια της μορφής του.

Στην σύζυγό του Ελπινίκη, στα παιδιά του Κώστα & Αντωνία, Διονύση & Μαρία, στα εγγόνια του Μαρίνα, Μαρίνο, Δημήτρη & Απόστολο, στο δισέγγονό του Διονύση και σε όλους τους οικείους συγγενείς, θερμά συλλυπητήρια.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, στις 12.00 μμ. στον γενέθλιο τόπο του, στο Ψάρι Ηραίας Αρκαδίας.

Η οικογένεια θα βάλει πούλμαν για όσους πατριώτες, συγγενείς και φίλους θελήσουν να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος. Για κρατήσεις θέσεων στο πούλμαν, επικοινωνήστε με τον γιό του Κώστα Πανουσόπουλο, στο τηλ: 9644 642 982.

 

Καλό σου Ταξίδι Άρχοντα

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος