Αδέλφια από το Ψάρι αναζητούν την χαμένη τους αδελφή

Τρία (3) αδέλφια από το Ψάρι αναζητούν την χαμένη τους αδελφή

 

Γεια σας, είμαι εγγονή του Γιάννη και της Πολυτίμης Αναστασόπουλου, κόρη του Γιώργου Αναστασόπουλου και ανηψιά της Δήμητρας Παπαδοπούλου Αναστασοπούλου & Ντίνας Αναστασοπούλου Καρρά - και ψάχνουμε για την αγαπημένη μας χαμένη θεία. Έχουμε κάνει πολλές έρευνες στο παρελθόν, αλλά χωρίς αποτελέσματα, και τώρα διαβάσαμε στην εφημερίδα σχετικά με το «Πρόγραμμα Ευτυχία». Ελπίζουμε για το καλύτερο.

Το 1957, η γιαγιά μου Πολυτίμη γέννησε τη θεία μας στις 15-30 Νοεμβρίου. Το μωρό γεννήθηκε στο δημοτικό νοσοκομείο Αθηνών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το νοσοκομείο μετονομάστηκε αργότερα σε Ελπίς. Το μωρό γεννήθηκε εντελώς υγιές, μελαχρινή με σημείο ομορφιάς γύρω από τα μάτια. Μετά από μερικές ημέρες, οι γιατροί ενημέρωσαν τη γιαγιά μου ότι το μωρό ξαφνικά αρρώστησε και δεν μπορούσε να το δει.

Το μωρό μεταφέρθηκε στην κλινική Δαβάκη στο Κολωνάκι της Αθήνας. Η γιαγιά μου έστελνε γάλα για το μωρό στην κλινική μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όταν οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό είχε πεθάνει. Της έδωσαν ένα σφραγισμένο κουτί και της είπαν να το θάψει. Όλοι οι συγγενείς ήταν σοκαρισμένοι καθώς δεν υπήρχε τίποτα λάθος όταν γεννήθηκε το μωρό. Η γιαγιά μου θυμήθηκε ότι όλοι οι γιατροί και το προσωπικό της κλινικής ρωτούσαν πόσα παιδιά είχε εκείνη τη στιγμή.

Προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πατέρα μου τον Γιώργο όταν γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα, αλλά η γιαγιά μου τους είπε ότι θα πάρει το μωρό μαζί της παρά τα όσα της είπαν. Στη δεκαετία του 1980 -90, αποκαλύφθηκε σκάνδαλο που ισχυριζόταν ότι η κλινική Δαβάκη είχε παράνομες υιοθεσίες, αλλά αναφέρθηκε ότι τα αρχεία κάηκαν και καταστράφηκαν. Ακούσαμε επίσης ότι το συγκεκριμένο έτος του 1957, η κλινική Δαβάκη φέρεται να έστειλε παράνομες υιοθεσίες κυρίως στο Τέξας.

Οι γονείς του αγνοουμένου μωρού -ο Γιάννης Αναστασόπουλος και η σύζυγός του Πολυτίμη-, δεν είναι πλέον ζωντανοί, αλλά τα παιδιά τους, δύο αδελφές και ένας αδελφός αναζητούν την χαμένη αδελφή τους. Η θεία μου Δήμητρα έχει κάνει DNA με ένα κιτ 23andMe που παρέχεται μέσω του «Προγράμματος  Ευτυχία» και έχει επίσης μεταφορτωθεί στο «My Heritage» και στο «Ged Match».

Έχουμε συμπεριλάβει οικογενειακές φωτογραφίες για οποιαδήποτε οικογενειακή ομοιότητα. Εάν αυτή η ιστορία μοιάζει με εσάς ή κάποιον που γνωρίζετε, επικοινωνήστε με το «Πρόγραμμα Ευτυχία» το συντομότερο δυνατό.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ή στο email  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας

 

 

 

 

Ιωάννα Γεωρ. Αναστασοπούλου