Ελεύθερο ίντερνετ στο Ψάρι

Ελεύθερο ίντερνετ στο Ψάρι

 

Από τον περασμένο χρόνο, η Αδελφότητα Ψαραίων ξεκίνησε μιά προσπάθεια για να έχει το χωριό μας ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το κόστος του έργου είναι άξιο λόγου, δεν είναι μικρό και το κάλυψε έξ’ ολοκλήρου η Αδελφότητα από το ταμείο της. Πριν από μερικές μέρες το έργο αυτό ολοκληρώθηκε κι έτσι, τα περισσότερα σπίτια στο χωριό μας έχουν πάρα πολύ καλό σήμα για γρήγορες συνδέσεις. Κάποια σπίτια, λίγα όμως -κι ένα από αυτά και το δικό μου-, δεν έχουν καλό σήμα με αποτέλεσμα να μην συνδέονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα απολύτως μπροστά στην κάλυψη κατά μεγάλο ποσοστό των περισσοτέρων σπιτιών που το πιθανολογώ κοντά στο 90-95%.

Για την απόλυτη σχεδόν αυτή επιτυχία, το τεχνικό μέρος χρεώνεται αποκλειστικά στον Πάρη Δημ. Σταματόπουλο που έκ μέρους της Αδελφότητας έφερε το έργο είς πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απ’ ό,τι γνωρίζω, ο Πάρης, για τον σκοπό αυτό επισκέφτηκε το χωριό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους, έκανε τεχνικές μετρήσεις, κι έχοντας αυτές υπόψη του, επέλεξε τα κατάλληλα σημεία για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη. Πράγμα που έγινε.

Για τα ελάχιστα σπίτια -όπως το δικό μου- που δεν έχουν καλή σύνδεση, η λύση φυσικά είναι απλή αλλά ας την επαναλάβω. Κάνουμε «hotspot» το κινητό μας τηλέφωνο και μέσω αυτού έχουμε γρήγορη σύνδεση στον υπολογιστή μας. Το κόστος για απλή χρήση του διαδικτύου δεν είναι ακριβό μιάς και καταναλώνονται λίγα ΜΒ, αν όμως κάποιος θέλει να κατεβάσει προγράμματα, τραγούδια, ταινίες κτλ, τότε το κόστος αυξάνει κατακόρυφα. 

Υπάρχει και μία άλλη παράμετρος που τουλάχιστον ο γράφων την υιοθετεί. Στο χωριό, είτε ερχόμαστε δυό-τρείς μέρες ή πολύ περισσότερες, δεν είναι απαραίτητο να κουβαλάμε μαζί μας όλες τις συνήθειες της πόλης. Δεν θα πάθουμε κάτι αν δεν έχουμε μία καλή σύνδεση ή ένα στίφτη για να φτιάξουμε τον χυμό μας! Αυτά δηλαδή που συμβαίνουν με μένα!

Άξιοι συγχαρητηρίων λοιπόν, τόσο η Αδελφότητα που επιβαρύνθηκε το κόστος του έργου, αλλά και ο Πάρης που μόχθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος