Μνημόσυνο Γιάννη Αναστ. Αναστασόπουλου

40ημερο μνημόσυνο Γιάννη Αναστ. Αναστασόπουλου

 

Πέρασαν σχεδόν 40 ημέρες από τότε που ο Γιάννης Αναστασόπουλος του Τασού «έφυγε» από τον δικό μας κόσμο. Γράφω «του Τασού», διότι ο αείμνηστος πατέρας του Αναστάσιος, έφερε αυτό το υποκοριστικό.

Ο Γιάννης (Γιαννάκης για εμάς που τον γνωρίζαμε) ήταν ένας σπάνιος χαρακτήρας, με ένα απίστευτο χαμόγελο, ένα λεπτοφυές χιούμορ, καρδιά γεμάτη καλοσύνη. Μαρτυρούσε ο παππούς μου ο Βασιλάκος -όπως είχα ακούσει-, πως ο Γιαννάκης ήτανε φτυστός ο αδελφός του ο Τρομάρας, ο παππούς του δηλαδή.

Και ο Γιαννάκης όμως έγινε αστρόσκονη, όπως θα γίνουμε κι όλοι εμείς όταν φτάσει η ώρα μας, και θα ενωθούμε έκ νέου με την Υπέρτατη Αρχή, για να συνεχίσουμε τη Ζωή στον Κόσμο των Ιδεών (κατά Πλάτωνα και άλλων προσωκρατικών φιλοσόφων). Ο αόρατος Κόσμος που μας περιβάλει, μας προκαλεί τρόμο διότι αγνοούμε ποιοι είμαστε, γιατί ερχόμαστε εδώ, ποιος είναι ο σκοπός μας, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την ανέλιξη μας γιατί όλα αυτά μας είναι άγνωστα. Το βέβαιο είναι πως δεν ερχόμαστε εδώ για να μισούμε, να ρουφιανεύουμε, να σκοτώνουμε, να είμαστε άπληστοι, να φερόμαστε σαν δούλοι έχοντας την ψευδαίσθηση πως φερόμαστε σαν ελεύθεροι άνθρωποι.

Ο Γιαννάκης, δεν μισούσε, δεν ρουφιάνευε, δεν σκότωσε, δεν έκλεψε, δεν ήταν άπληστος. Ήταν ένας άνθρωπος έξω καρδιά, είχε ποιότητα μέσα κι έξω του, αυτό που λέμε με μιά λέξη, είχε αρχοντιά.

Το Σάββατο αυτό στις 3 Σεπτεμβρίου 2022 και στις 9.40 π.μ. στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου Ζωγράφου στην Αθήνα, θα τελεσθεί το 40ημερο μνημόσυνο υπέρ μνήμης του.

Στον γιό του Αναστάσιο, στην αδελφή του Κατερίνα Αναστασοπούλου-Σταματοπούλου, στα ανήψια του και σε όλους τους οικείους συγγενείς του, θερμά συλλυπητήρια.  

 

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος