Ο γάμος του Παναγιώτη Βασ. Αναστασόπουλου

Ο γάμος του Παναγιώτη Βασ. Αναστασόπουλου

 

Αγαπητέ Παναγιώτη,

«Βαρέθηκα να είμαι 13 ολόκληρα χρόνια μαζί σου και όλοι να λένε πότε θα με παντρευτείς! Θα σε περιμένω ντυμένη νυφούλα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. Αν δεν έρθεις, θα φύγω με καράβι για Αμερική…»
Βούλα

Αγαπημένη μου Βούλα,

«Δεν περίμενα από σένα τέτοιο εκβιασμό! Με βρίσκεις απροετοίμαστο! Που να φτάσουν μόνο 13 χρόνια για μία τόσο σημαντική απόφαση; Πήγαινε εκκλησία και ίσως να περάσω…»
Παναγιώτης

Οικογένειες (κα’ ελπίδα)
Βασίλης Αναστασόπουλος & Δέσποινα Γεωργακάκου
Γιάννης & Διαμάντω Γουρδομιχάλη

Κουμπάροι (κατ’ ευχήν)
Μιχάλης Αντωνίνης & Ευτυχία Μανιατάκου

***

Πράγματι, ο Παναγιώτης πέρασε από την εκκλησία και στάθηκε, η Βούλα ήταν εκεί καρτερώντας τον. Δεν ήταν όμως μόνοι τους, διότι μαζί τους ήταν και ο αβάπτιστος μπέμπης τους. Έτσι, μετά τον γάμο ακολούθησε το μυστήριο της βάπτισης και ο μπέμπης έγινε Βασίλης, πήρε το όνομα του παππού του που «έφυγε» πολύ νωρίς και άφησε τον Παναγιώτη στην ηλικία των 12 χρονών. Πριν 3 χρόνια όμως «έφυγε» και η μάνα του Παναγιώτη, η Δέσποινα, γι’ αυτό και στο κάλεσμα γράφει «Οικογένειες (κατ’ ελπίδα) Βασίλης Αναστασόπουλος & Δέσποινα Γεωργακάκου».

Το «κατ’ ελπίδα» Παναγιώτη είναι ένας όρος που δημιουργεί πόνο, αναμονή, όμως, ο Βασίλης και η Δέσποινα παρόντες ήταν στο γάμο σου, καμάρωναν εσένα και τη Βούλα και τον μικρό Βασίλη. Παρόντες ήταν αλλά εσύ δεν τους έβλεπες, τους ένιωθες όμως, ένιωθες το ελαφρύ άγγιγμα, το αεράκι που σε κύκλωνε, την χαρά τους στην χαρά σου.

Μαζί σου όμως ήταν και ο βράχος η θεία σου η Τασία (Αναστασία) Αναστασοπούλου, όπως και η νονά σου η Μάγδα, όπως και τόσοι αγαπημένοι φίλοι σας.

Να ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά Παναγιώτη & Βούλα με αγάπη. Η αγάπη είναι η δύναμη που κινεί τον κόσμο.

 


Opsarion.gr