Ο Ηλ. Αποσκίτης για την καταγγελία Π. Παρασκευόπουλου

Ο Ηλ. Αποσκίτης για την καταγγελία Π. Παρασκευόπουλου PDF Εκτύπωση E-mail
18.04.13

Ο Ηλίας Αποσκίτης παίρνει θέση για όλα αυτά τα οποία ακούστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας, αλλά και στα όσα κατήγγειλε προ ημερών ο Παρασκευάς Παπαρασκευόπουλος.

 

    Σχετικά με την καταγγελία του κ. Παρασκευά Παρασκευόπουλου για τα διαδραματισθέντα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 12 Απριλίου ε.έ, τις αποκαλύψεις που έγιναν και τα σχόλια που κάνει γύρω από αυτά, θέλω να παρατηρήσω τα ακόλουθα

 

1ον: Όσον αφορά την μία, την πρώτη συνάντηση που έγινε στο Βούτσι, την Τετάρτη το απόγευμα μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, η οποία ασφαλώς δεν έγινε εν κρυπτώ όταν πέντε άνθρωποι προσέρχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας ( απόγευμα) στο χώρο ενός ξενοδοχείου.

 

    Με δεδομένο πλέον ότι στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα συμμετείχαν ως υποψήφιοι Δήμαρχοι ο κ. Παρ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Γιάννης Γιαννόπουλος αφού ο συνδυασμός «ΓΟΡΤΥΝΙΑ ο τόπος μας» του οποίου εγώ ήμουν επικεφαλής υπελείφθη του συνδυασμού του κ. Γιαννόπουλου κατά 12 ψήφους, εγώ και οι ψηφοφόροι μου θα συμμετείχαμε στην ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής και όπως ήταν φυσικό η δική μας ψήφος θα διαμόρφωνε και το αποτέλεσμα.

 

    Η συμμετοχή του κ. Γιαννόπουλου στη δεύτερη Κυριακή μεθοδεύτηκε και επετεύχθη, έστω οριακά, με ευθύνη κάποιων που τους γνωρίζει ο Γορτυνιακός λαός.

 

    Γι’ αυτό για την Τετάρτη το βράδυ κάλεσα σε γενική συνέλευση στο Σταυροδρόμι όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψηφίους των Τοπικών Κοινοτήτων του συνδυασμού μου για να αποφασίσουμε σχετικά.

 

    Μετά από συνεννόηση με τους πιο στενούς συνεργάτες μου, είχαμε καταλήξει στην πρόταση που θα έκανα στη συνέλευση του συνδυασμού μας, σκεπτόμενοι πολιτικά και όχι συναισθηματικά. Εκ των υστέρων βέβαια απεδείχθη πόσο λάθος είχαμε κάνει. Επειδή τη σύγκλιση της συνέλευσης την είχαν πληροφορηθεί και οι υποψήφιοι της δεύτερης Κυριακής, αφού μια κινητοποίηση 150 και πλέον ατόμων δεν θα μπορούσε να μείνει μυστική, ούτε άλλωστε θα υπήρχε και λόγος, δέχθηκα τηλεφωνήματα από τον κ. Παρασκευόπουλο και τον κ. Γιαννόπουλο την Τετάρτη το μεσημέρι, δεν ενθυμούμαι από ποιον πρώτα, ποιον δεύτερα και μου ζήτησαν συνάντηση. Στον μεν κ. Παρασκευόπουλο ευσχήμως αρνήθηκα διότι ήδη είχα πάρει τις αποφάσεις μου (πιο κάτω θα φανεί τι εννοώ), στον δε κ. Γιαννόπουλο επειδή μου είπε ότι είναι με τους συναδέλφους μου Δημάρχους κ. Σακελλαρίου και κ. Παπασταματίου, του είπα αν θέλετε όταν θα πηγαίνω για το Σταυροδρόμι ελάτε στο Βούτσι, κατά τις 7 η ώρα νομίζω, να συναντηθούμε. Έτσι και έγινε. Εγώ παρέα για ευνόητους λόγους με στενό μου συνεργάτη και οι τρεις προαναφερθέντες βρεθήκαμε στου «Αράπη» στο Βούτσι.

 

    Εκεί, πριν λεχθεί οτιδήποτε άλλο, τους είπα ότι ασφαλώς ζητήσατε να με δείτε για να ζητήσετε τη στήριξή μας, εμείς όμως έχουμε πάρει ήδη τις αποφάσεις μας και η πρότασή μου στη συνέλευση θα είναι να στηρίξουμε το συνδυασμό σας, επομένως δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για να με πείσετε ή όχι και γι’ αυτό μετά από λίγα λεπτά αποχωρήσαμε.

 

   Εν συνεχεία στο Σταυροδρόμι στη συνέλευση, ενώπιον 120-130 ατόμων μετά τα απαραίτητα προκαταρκτικά, έκανα την πρόταση για στήριξη Γιαννόπουλου, με τη διευκρίνιση επανειλημμένως ότι εάν υπάρξει άλλη πρόταση π.χ. για στήριξη Παρασκευόπουλου ή ψήφου κατά την κρίση του καθενός και η πλειοψηφία την υιοθετήσει, εγώ θα την ακολουθήσω απαρεγκλίτως.

 

    Τελικά η πλειοψηφία σε ποσοστό 90 % και πάνω συμφώνησε με την πρότασή μου, χωρίς οι ελάχιστοι διαφωνούντες να θέσουν άλλη πρόταση και με δική τους ευθύνη δεν την ακολούθησαν μάλιστα.

 

    Έτσι πήγαμε στη δεύτερη Κυριακή και με αυτά τα δεδομένα από την πλευρά μας δεν θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος είναι κάλπικος.

 

    Αν ο κ. Παρασκευόπουλος έχει άλλα στοιχεία για όργιο μεθοδεύσεων που καταγγέλλει, για ύποπτες συναλλαγές με άλλους και με ποιους και που εμμέσως αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και ο Δήμαρχος είναι κάλπικος, οφείλει υποχρεωτικά να τα παρουσιάσει.

 

    Δεν πρέπει να αφήνονται υπονοούμενα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και πιστεύουμε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος κάτι ξέρει και γι’ αυτό θα πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

 

2ον : Όσον αφορά τη δεύτερη συνάντηση στην Αθήνα.

 

    Ημέρα Τρίτη αν θυμάμαι καλά, μετά τη δεύτερη Κυριακή και αφού πλέον είχε εκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Γιαννόπουλος, του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ. Εκείνος στην Αθήνα, εγώ στο Βελημάχι, μου είπε πότε θα ανέβεις στην Αθήνα, θέλω να συναντηθούμε.

 

     Παρασκευή μάλλον ανέβηκα, τηλεφωνηθήκαμε και συναντηθήκαμε. Ήταν παρέα με το Δήμαρχο Βυτίνας κ. Σακελλαρίου.

 

     Εκεί μετά από τη συζήτηση που έγινε για το νέο Δήμο και την εκφρασθείσα πρόθεσή μου να βοηθήσω και εγώ όπου μου ζητηθεί για την επιτυχία του Δήμου και το καλό των Γορτυνίων, πράγμα που έκανα και μετέπειτα κατά την παράδοση – παραλαβή του Δήμου Κοντοβαζαίνης, ενώπιον όλων των υπαλλήλων, μου έγινε πρόταση να μου δοθούν τα χρήματα που δαπάνησα για τις εκλογές.

 

     Αυτό το είπε ο κ. Σακελλαρίου , επειδή προφανώς ο κ. Γιαννόπουλος δεν είχε το θάρρος να κάνει ο ίδιος την πρόταση, δοθέντος ότι οι σχέσεις μας ήταν τελείως τυπικές.

 

     Η απάντησή μου ήταν ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η πρόταση, αφού όμως έγινε να ξεχασθεί ως μη γενόμενη και χωρίς κανένα άλλο σχόλιο αποχωρήσαμε.

 

     Στην κίνηση αυτή μπορεί ο καθένας να δώσει τη δική του εξήγηση από την πιο αθώα, ως ένδειξη αναγνώρισης της καθοριστικής συμβολής μου στην ανάδειξή του ως Δημάρχου, πράγμα που δεν περίμενε, μέχρι κάθε άλλη που είχε κάποιον άλλο σκοπό.

 

     Μέχρι τώρα δεν είχα δημοσιοποιήσει αυτό το γεγονός παρά την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου απέναντί μου, από τους πρώτους κιόλας μήνες της Δημαρχιακής του θητείας. Θα ήταν απλώς επιβεβαίωση του ρητού « Φοβού το μίσος και τον φθόνον των υπό σου ευεργετηθέντων», πράγμα που στην εποχή μας είναι το σύνηθες.

 

    Η παρατεταμένη όμως λειτουργία του Δημάρχου μέσα στην παρανομία, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις και παρά την κριτική της αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων της πλειοψηφίας, χωρίς η Προϊσταμένη Υπηρεσία παρά τις καταγγελίες μας για σοβαρά θέματα να τον ελέγχει και αφού αυτά αναδείχθηκαν στο μέγιστο βαθμό κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής που είχαμε προκαλέσει σύσσωμη η αντιπολίτευση καθώς και οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με σκοπό να τα πληροφορηθούν πλέον οι πάντες, δημότες - αρχές- προϊστάμενοι, έκανα αυτή την αποκάλυψη για να φανεί όπως απεδείχθη ότι ο Δήμαρχος έχει στο «αίμα του» αυτά τα χαρακτηριστικά και τα «κουβαλάει» πριν ακόμα γίνει Δήμαρχος.

 

    Αυτή είναι όλη η αλήθεια, την οποία ουδ’ επ’ ελάχιστο αμφισβήτησε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος.

 

Τελικά έκανα στο Δημοτικό Συμβούλιο την εξής πρόταση:

 

«Συμπερασματικά μετά τα όσα ακούστηκαν, επειδή θεωρούμε ότι ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος έχει διαπράξει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σοβαρή παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ.1 περ. β , το άρθρο 231 παρ.1 και 3 και το άρθρο 233 παρ. 2 περ. α από δόλο ή βαριά αμέλεια και βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου Γορτυνίας και των δημοτών του, καλούμε το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να ασχοληθεί επιτέλους με τη λειτουργία του Δήμου Γορτυνίας και τη διαχείριση της τύχης του από το Δήμαρχο και εφόσον οι καταγγελίες μας περί παράβασης καθήκοντος, ως ανωτέρω αναφέρουμε είναι βάσιμες, να πράξει τα δέοντα που προβλέπει ο Νόμος, άλλως θα έχει και ο ίδιος διαπράξει παράβαση καθήκοντος».

 

Την ψήφισε όμως μόνο η αντιπολίτευση και την καταψήφισε η συμπολίτευση.

 

    Δεν θέλουν δηλαδή οι της πλειοψηφίας να γίνει έλεγχος και να αποδειχθεί ή ότι ο Αποσκίτης συκοφαντεί το Δήμαρχο ή ότι ο Δήμαρχος παρανομεί και να υποστεί τις συνέπειες;

 

Συγκάλυψη δηλαδή, αλλά ας γνωρίζουν ότι υπάρχει και συνυπευθυνότητα.

 

    Αυτή μας η δήλωση κοινοποιείται και στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όπου αλλού δει.

 

    Και ερωτάται ο κ. Γενικός Γραμματέας, δεν θα ασχοληθεί ακόμη π.χ. ούτε με την καταγγελία που έχω κάνει από 20-11-2012 σχετικά με τα αυτοκίνητα του Δήμου και που το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π.Δ.Δ. Πελοποννήσου, στο οποίο διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθμ. 407/44/14-1-2013 έγγραφο ( η γραφειοκρατία καλά κρατεί!) έχει στείλει το ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο με αρ. πρωτ. 2202/248/30-1-2013 προς το Δήμαρχο Γορτυνίας και του στέλνει την καταγγελία και του ζητάει να πάρει θέση το συντομότερο. Και επειδή δεν λαμβάνει υπόψη του ο Δήμαρχος Γορτυνίας ούτε τα ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ έγγραφα της υπηρεσίας, του στέλνει το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τρίπολης δεύτερο ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο Επί Αποδείξει με αρ. πρωτ. 6202/739/22-2-2013, με το οποίο του υπενθυμίζει το πρώτο και του ζητάει και πάλι απάντηση.

 

    Και επειδή απάντηση δεν παίρνει, στέλνει Υπηρεσιακό Σημείωμα από 11-3-2013 προς το Γενικό Γραμματέα και ακόμη να ασχοληθεί κανείς με το Δήμαρχο Γορτυνίας.

 

    Τώρα μάλιστα που στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε η καταγγελία ότι επί αρκετούς μήνες λεωφορείο του Δήμου με οδηγό υπάλληλο του Δήμου, μεταφέρει τους υπαλλήλους που κατοικούν στην Τρίπολη, στην Τρίπολη και το πρωί τους φέρνει πάλι στη Δημητσάνα με εντολή Δημάρχου, όπως λέει ο υπάλληλος οδηγός, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος, χωρίς όμως να δώσει καμία απάντηση από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα.

 

    Ούτε με την καταγγελία σχετικά με το Πόθεν έσχες, με τη μη εκτέλεση σημαντικών αποφάσεων και πολλά άλλα θα ασχοληθεί;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιστέρι 18-4-2013
Ηλίας Αποσκίτης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας

 

==========

Πηγή: Καλημέρα Αρκαδία