Τα 80 χρόνια της Αδελφότητας ...

Το 2016, η Αδελφότητα Ψαραίων κλείνει 80 χρόνια ζωής. Και η σημερινή Διοίκηση καλώς πράττοντας, σκέφτεται από τώρα πως θα γιορτάσει μία σώφρονα πορεία δεκαετιών, που έδωσε πολλά στο χωριό μας, που ένωσε τους διασκορπισμένους Ψαραίους και ατενίζει το μέλλον αισιόδοξα.

Στην πολύχρονη πορεία της η Αδελφότητα, δεν τα βρήκε όλα ρόδινα. Γνώρισε πολέμους, πέρασε κατοχή, βίωσε τον εμφύλιο σπαραγμό, άντεξε σε φασιστικές δικτατορίες, και μαζί με όλους μας σήμερα βιώνει μία αλλόκοτη κρίση – οικονομική, κοινωνική, ψυχολογική.

Δεν πτοείται όμως και δεν πτοούμεθα, η ζωή προχωρά, εξελισσόμαστε, αλλάζουμε. Το χωριό μας όμως, το Ψάρι, είναι το σημείο αναφοράς μας στις καλές στιγμές μας μα και στις δύσκολες. Και η αδελφότητα είναι ο συνδετικός κρίκος. Ο ομφάλιος λώρος μας.

Για τα έργα της και την προσφορά της μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Πέρα όμως από αυτά, δούλεψαν σκληρά οι άνθρωποι που την διοίκησαν, και όσοι την στήριξαν στις καλές μα και στις κακές στιγμές της. Ήταν οι διοικήσεις που πρόσφεραν από τον χρόνο τους και όχι μόνο, ήταν και είναι και όλοι όσοι συντρέχουν στην προσπάθειά της. Ο καθένας με τον τρόπο του. Γιατί με πολλούς τρόπους στέκεσαι αρωγός σε μια προσπάθεια ζωής.

Φεύγοντας από τα μη επουσιώδη, ας σταθούμε στην ουσία. Όσο υπάρχει το χωριό μας, έχουμε χρέος να συντηρούμε και την Αδελφότητα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, είναι η ψυχή μας και η ζωή μας. Είναι ο φρέσκος αέρας που αναπνέουμε. Η Αδελφότητα είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Στην Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας στις 22 Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει το Δ.Σ. της, θα αποφασισθούν πέραν των άλλων και οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια της. Καλό είναι να μην λείψει κανείς πατριώτης από την σημαντική αυτή Συνέλευση.

Η Σελίδα μας, στα πλαίσια των 80 χρόνων ζωής της Αδελφότητας, προτείνει - για λόγους συμβολικούς ότι η προσπάθεια αναγεννιέται -  να συντηρήσει το πρώτο της έργο στην ιστορία της, που είναι το πηγάδι. Ένα αληθινό μνημείο ζωής.

 

 

 

 

Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος